De ce este bine să-i vorbești bebelușului pe limba lui

Iulia Mirică
vorbirea bebelusului

  Credeai că atunci când vorbești cu bebelușul ceilalți oameni te consideră puțin irațională? Ei bine, conversațiile acestea sunt benefice pentru bebeluși, așa că nu îți face probleme de ce cred oamenii, ci de cum îi poți oferi piticului tău tot de ce are nevoie, scrie scarymommy.com.

  Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Rutgers, folosirea unei voci pe o frecvență înaltă atunci când vorbești cu bebelușul este bună pentru cel mic. Probabil că mătușile și bunicile vor fi încântate de această veste bună.

  Te-ai întrebat vreodată de ce ai tendința de a vorbi ciudat cu bebelșul tău? Este de fapt un mecanism care îl ajută să învețe proprietățile relevante ale limbajului, după cum afirmă Patrick Shafto, profesor asociat de matematică și știința calculatoarelor la Rutgers. Shafto și colegii săi au creat un model matematic pentru a prezice cum ar arăta limba concepută pentru a-i învăța pe copii cum să vorbească, iar când au terminat studiul și-au dat seama că seamănă foarte mult cu stilul pițigăiat al mămicilor, bunicilor și altor rude a vorbi cu copiii.

  Sunetele exagerate intenționat îi fac pe copii atenți la diferite proprietăți, despre care trebuie să învețe, afirmă Shafto. Sunt unele persoane care iubesc să vorbească astfel cu copiii lor, dar și persoane care încearcă tot timpul să vorbească corect și evită să sune ridicol, vorbind cu bebelușul ca și cum ar fi un adult. Însă, în meseria de părinte, există nenumărate lucruri care fac părinții să pară ridicoli. Fie că dansează pe melodia preferată a copilului sau fac sunete de avion, poate, poate mai ia piticul încă o gură din mâncarea sa, nu ar trebui să le fie rușine. Semi-cântatul pe o voce cu o frecvență înaltă este probabil lucrul cel mai puțin jenant pe care îl fac majoritatea părinților în timpul unei zile.

  Acest studiu susține că bebelușii vor reuși să învețe abilitățile de vorbire mai repede, dacă părinții lor se înjosesc prin utilizarea comunicării pentru copii. Acum, poți să imiți cu lejeritate personajul de desene animate preferat, fără a te simți prost. Cel puțin, poți da vina pe faptul că vrei ca piticul tău să înceapă să vorbească mai devreme decât media, cu ajutorul acestei strategii. Dacă nu te simți confortabilă cu această procedură, poți rămâne la vorbitul normal, pentru că cineva din familia ta sau a partenerului tău vă va ajuta, cu siguranță, să bifați și acest lucru jenant, dar amuzant, de pe lista lucrurilor care trebuie făcute pentru bebeluși.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa