Ce personalitate are bebelușul tău?

Ramona Dinescu
personalitate

Orice bebeluș are personalitate. Chiar dacă nu o arată încă, bebelușul tău are personalitatea sa unică care își va arăta fața încă din primele luni de viață.

Odată ce bebelușul trece de primele săptămâni de viață când tot ceea ce pare că face este să mănânce și să doarmă, începe să-și arate și personalitatea. Privind primele semne ale acesteia, cu ușurință vei putea să-ți dai seama ce fel de personalitate va avea copilul tău.

O personalitate introvertită sau extrovertită?

Cea mai însemnată parte a personalității unui individ este aceea a modului în care se exteriorizează, adică dacă este introvertit sau extrovertit. Un bebeluș va arăta de multe ori cum funcționează în cazul lui acest aspect al personalității, încă de foarte devreme.

Ți se pare că bebelușului tău îi place să primească atenție din partea celorlalți, chiar dacă nu sunt membrii ai familiei? Pare brusc interesat atunci când oamenii încep să-i vorbească sau se ascunde și începe să plângă atunci când o persoană care nu face parte din familie încearcă să-l ia în brațe?

Specialiștii de la babiesonline.com  consideră că unii bebeluși nu ratează nici o oportunitate de a zâmbi sau râde atunci când orice persoană străină îi bagă în seamă, în timp ce alții se uită doar la mama sau tata, ignorând tot ce se petrece în jurul lor. Dacă bebelușul tău este extrovertit va încerca să atragă atenția din toate sursele posibile, iar dacă este introvertit se va simți fericit atunci când va fi lăsat în pace.

Unii copii sunt mari amatori de a fi băgați în seamă și așteaptă mereu să fie ținuți în brațe, să se joace cineva cu ei și să le ofere atenție. Imediat ce scutecul lor se umple, este impetuos necesar să fie schimbați sau altfel vor plânge. Alții par mulțumiți să stea singuri și să aștepte ca părinții să se îndrepte către ei, să aibă suficientă răbdare să le ofere părinților timpul de care au nevoie până să observe că scutecul este plin și e nevoie să fie schimbat. Această parte a personalității lor probabil că nu se va schimba prea mult pe măsură ce vor crește, așa că poți considera că ai un indiciu legat de personalitatea copilului tău când va fi mare.

Copilul tău pare că este un mic actor?

personalitate

Zâmbește forțat atunci când scoți aparatul de fotografiat cu un rânjet larg ca și când îți arată un dinte lipsă? Unii bebeluși adoră să fie în centrul atenției și râd la comandă. Ai putea observa, pe măsură ce trece timpul că cel mic va încerca să-ți imite râsul. Ar putea să facă pe bufonul, să-și pună oale și tigăi în cap și să pozeze pentru fotografiile tale, chiar înainte de a împlini un an. Dacă e așa, copilul tău ar putea fi genul celui care va ajunge clovnul clasei, extrem de popular printre colegi și mereu pus pe glume.

Unii copii nu au nevoie de foarte multă interacțiune sau devin repede supra stimulați atunci când li se dă prea multă atenție. Dacă acest lucru se întâmplă, copilul ar putea fi genul acela care se supără repede, dar care se înveselește la fel de repede imediat ce este lăsat în pace sau i se oferă jucăria preferată pentru a se juca. În astfel de cazuri, părinții trebuie să învețe să-l lase pe cel mic în pace atunci când are nevoie să stea singur și să fie în preajma lui atunci când el o cere, când este din nou gata de joacă.

Nu contează dacă copilul tău este liniștit și pare că așteaptă ca tu să-l observi sau este extrem de activ și exuberant pentru a se asigură că toată lumea îl observă. Bebelușul tău va continua să-și dezvolte personalitatea în următorii ani de viață, chiar și în timpul adolescenței. Este important ca părinții să-l susțină și să-l încurajeze indiferent de personalitatea pe care cei mici încep să o afișeze deoarece aceste reacții din partea celor dragi îl vor ajuta să se dezvolte în persoana celui care va deveni mai târziu.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa