Aplicația Smart Mom, ghidul părinților (mai) relaxați

TOTUL DESPRE MAME
Aplicatia Smart Mom / Totul despre mame

Aplicatia Smart Mom / Totul despre mameSau de ce aveam nevoie de aplicația Smart Mom

Prima dată când am auzit despre aplicația Smart Mom, dezvoltată de Vodafone și TOTUL DESPRE MAME, m-am gândit că este o colecție de articole pe diferite subiecte „mămicești”.

Nu m-a tentat să o instalez, pentru că oricum urmăresc site-ul și am preferat intotdeauna să citesc pe calculator, nu pe mobil.

Curiozitatea și un email m-au făcut, însă, să îmi doresc să o „răsfoiesc” puțin. Astfel am descoperit că autorii au avut ideea mult mai bună de a nu o transforma într-o replică a site-ului, ci de a construi un ghid despre principalele teme de interes pentru părinți, foarte ușor de consultat.

Aplicația Smart Mom este structurată în 3 capitole principale: Copilul tau, Tu mama și Utile pentru amândoi. Fiecare capitol tratează subiecte „fierbinți”, precum alăptarea, siguranța, relația de cuplu după apariția copilului, acordarea primului ajutor etc.

Surpriza vine din faptul că nu trebuie să citești articole interminabile. După cum spuneam, este un ghid.

Pentru fiecare temă, vei găsi multe articole de un paragraf sau două care îți vor spune esențialul. Dacă vei dori să aprofundezi o anumită temă, găsești pe site materiale mai ample.

De ce consider eu că este util acest format? Pentru că știu ce înseamnă să ai grijă de un copil, mai ales în primele luni după naștere. Totul este nou, nimeni nu te-a pregătit, el vine fără manual de utilizare.

Afli mai multe despre subiectele care te interesează în timp ce plimbi bebelușul în parc

Tot ce ai citit, conștiincios, înainte de naștere se amestecă de-a valma și ai senzația că nu ai reținut nimic. Ești disperată să recitești, să te documentezi, să simți că ai controlul. Dar e greu să îți faci timp între sesiunile de alăptat, schimbări de scutece, spălat, făcut curat, scos copilul la aer, gătit și, eventual, dormit.

Aici intervine aplicația. Afli informații esențiale despre toate subiectele care te interesează în timp ce alăptezi, când adormi copilul, când îl plimbi prin parc, când amesteci în mâncare și chiar când esti la toaletă. Nu râdeți, sunt convinsă că și alte mămici înțeleg ce refugiu minunat este toaleta, cât de binevenite sunt acele minute de pauză.

Revenind la aplicația Smart Mom, iată câteva dintre subiectele care mi-au atras mie atenția:

• Alăptare – despre ragade, poziționarea la sân, alăptarea și cezariana, temerile mămicilor care alăptează legate de consistență, cantitate, frecvență etc. Sunt informații esențiale pentru mămicile proaspete. De cele mai multe ori, în spitale nu primești ajutor de calitate pentru a începe corect alăptarea iar în lipsa unei persoane care să le răspundă la întrebări și să le calmeze temerile, multe mămici încetează, degeaba și fără să vrea, alăptarea;

• Îngrijire și siguranță – de la îngrijirea dinților și sfaturi despre cum să alegi diferite produse pentru copii (precum port bebe, caruț sau scaun de mașină) până la cum să îți securizezi casa sau măsuri de prim ajutor;

• Sănătate – informații de bază despre principalele boli ale copilăriei. Vrând, nevrând, ne confruntăm și cu astfel de situații, Pe noi, primele episoade de boală ne-au prins nepregătiți, ne-au speriat și ne-au epuizat emoțional;

• Nutriție – despre cele mai sănătoase (sau nesănătoase) alimente pentru copil

• Relația de cuplu – ce modificări pot să apară după naștere. Este un subiect care trebuie aprofundat pentru a vă înțelege mai bine sentimentele și reacțiile. Este una dintre acele situații în care informația chiar poate să prevină o rupture. Nu veți găsi soluții, însă veți înțelege

• Un ghid complet despre dezvoltarea copilului în primul an, pe săptămâni. Acesta este completat și de o mini aplicație utilă în primii ani de viață: introduci vârsta exactă a copilului, înălțimea și greutatea iar aplicația îți va arăta valorile standard, pentru a le putea compara. În timp am aflat că valorile standard sunt variabile, însă tot ai niște informații orientative.

Pe lângă temele de mai sus, mai sunt și alte informații utile despre cum să scăpați de scutec, cât ar trebui să doarmă, care e rolul masajului, sfaturi și ponturi pentru a slăbi după naștere sau mici trucuri de frumusețe pe care le poți utiliza acasă pentru a te simți frumoasă și atrăgătoare (nu vei avea prea mult timp pentru saloanele de cosmetică).

În concluzie, aplicația nu îți va oferi răspunsuri la toate întrebările. Vei avea însă informații despre subiectele esențiale, la îndemână și îți vei da seama care sunt temele pe care trebuie să le aprofundezi.

Vei înțelege mai multe lucruri și vei avea un ajutor suplimentar pentru a deveni o mămică mai relaxată, în loc să fii o mămică disperată.

Aplicația Smart Mom se poate descărcat gratuit aici și este compatibilă cu sisteme Android > 4.0.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa