Ai doi copii? Jucării cu care se poate juca bebe, dar și fratele mai mare

Cristina Călin, redactor
jucarii cu care se pot juca doi frati

Atunci când ai doi copii sau mai mulți achiziția de jucării devine mai complicată. Orice ai cumpăra va deveni preferata tuturor ceea ce va isca o gâlceavă greu de oprit. Apoi, o jucărie potrivită pentru copilul cel mare poate fi total nepotrivită pentru mezin și l-ar pune în pericol. Uneori ai impresia că nu ai cum să-i împaci, însă există soluții. Producătorii de jucării s-au gândit la toate și au conceput jucării adecvate pentru familiile în care există mai mulți copii.

Unul se joacă, unul învață

Un alt aspect de care trebuie să ții cont atunci când ai mai mulți copii este bugetul. Totuși, doi copii nu înseamnă neapărat și două jucării. Există suficiente variante care să satisfacă nevoile tuturor, fără să cheltui foarte mulți bani.

juc1

Set 9 forme de constructie Smart Stacker

Atunci când alegi o singură jucărie pentru doi sau mai mulți copii, trebuie să ții cont de faptul că pe cel mic trebuie să-l distreze, iar cei mai mari să o folosească pentru a învăța noțiuni noi. De exemplu, formele de construcție pot fi potrivite atât pentru bebeluși care de-abia descoperă joacă, cât și de frații lor mai mari care au trecut deja la învățarea culorilor și a numerelor. În timp ce construiești turnuri cu bebe, poți număra piesele folosite cu fratele mai mare, numind și culorile fiecăreia dintre ele.

juc2

Set forme Popbo – Parcul Vesel

Bebelușilor le place să atingă lucruri cu diverse texturi și, mai mult, le plac jucăriile culorate. Există jucării care le satisfac aceste două dorințe. În timp ce el testează și își exersează motricitatea grosieră fratele său poate să sorteze sau să creeze copaci sau animale. De aici, aveți posibilitatea unei multitudini de scenarii, iar distracția este garantată.

juc3

Sorteaza formele Galetusa

Ideal ar fi ca frații să se joace împreună, fără să se certe. De cele mai multe ori acest lucru este imposibil, însă sunt jucării care le dau această posibilitate. Se pot implica unul pe celălalt în joc. Amândoi pot construi turnuri, indiferent că sunt fetițe sau băieței. Sortarea diverselor obiecte este una dintre activitățile preferate ale copiilor, fie ei bebeluși sau preșcolari.

juc4

Bufnita muzicala

Jucăriile sunetele vesele sunt printre preferatele bebelușilor, dar și ale părinților. De multe ori stăm amuzați și privim reacțiile acestora la zgomote. Cât timp cel mic se bucură de muzică, fratele său mai mare poate repeta ceea ce aude, de exemplu să spună cât este ceasul. Chiar dacă producătorul spune că este vorba despre o jucărie destinată celor peste 6 luni, imaginația ne poate ajuta să o facem utilă și pentru cei care au trecut de ceva vreme de această vârstă.

juc5

 Jucarie Chicco Tamplar vorbitor

Bebelușii adoră jucăriile care interactive, mai ales dacă acestea cântă și vorbesc. Dacă le mai permit și lor să meșterească atunci poate ușor să treacă în categoria preferatelor pe termen lung. Nu numai bebelușii care învață să-și coordoneze mișcările au nevoie de astfel de jucării, ci și frații lor mai mari care pot cu ajutorul lor să-și îmbogățească vocabularul. Puteți alege o variantă bilingvă, astfel încât copilul să poată învăța câteva cuvinte în engleză sau în franceză.

juc6

Minge interactiva Invata cifrele si alfabetul!

Mingiile sunt jucării preferate de toți copiii, indiferent de vârsta și de sexul lor. Dacă aceasta mai și cântă atunci bebelușii o vor adora. Vor alerga după și vor chiui de bucurie atunci vor auzi zgomotele pe care le scoate. Fratele mai mare nu trebuie să privească cu invidie la jucăria celui mic, ci îl puteți implica și pe el în joacă. Poate învăța în felul acesta mai ușor cifrele și alfabetul. Copiii rețin informațiile mai ușor dacă învățarea este făcută în joacă.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa