Cum alegi cele mai bune perne pentru alăptat

Daniela Ghiorghe
perne pentru alăptat

Pernele pentru alăptat sunt foarte importante în viața unei mămici. Pe lângă rolul evident, acestea vor fi folosite și de alte persoane precum tata, bunica sau bona ca să țină bebelușul într-o poziție confortabilă pentru ambii, Însă când există atâtea opțiuni pe piață, cum alegem cele mai bune perne pentru alăptat?

Mai jos găsești câteva lucruri la care să te uiți atunci când te duci la cumpărături de perne pentru alăptat, scrie babygearlab.com:

Mărime

O pernă pentru alăptat trebuie să fie destul de mare cât să susțină un copil care crește încontinuu. Până la vârsta de un an, copiii ajung la o greutate de aproape 10 kilograme, așa că este important să fie destul de mare.

Potrivire

Indiferent de locul în care alăptezi, vei sta în șezut, iar perna trebuie să ți se potrivească în jurul taliei, astfel încât capul și corpul bebelușului să fie la același nivel cu sânii tăi. Tocmai de aceea pernele sunt de diferite înălțimi, pentru a se potrivi tuturor tipurilor de femei (înalte sau nu).

Perne pentru alăptare – modele și prețuri 

Formă

Pernele pentru alăptat au mai multe forme: „C”, „O” și semilună. Forma „C” se potrivește cu majoritatea tipurilor de trupuri și, de asemenea, oferă suport pentru mână indiferent de partea pe care stă copilul.

Curățare

Perna de alăptat se murdărește foarte repede, așa că trebuie curățată destul de des. Întrebarea este cât timp și răbdare ai ca să faci asta. Cele mai ușor de curățat au de obicei un înveliș protector sau se pot spăla la mașină.

Materiale

Calitatea materialelor folosite la producerea pernelor diferă foarte mult și influențează susținerea și curățarea. Nu doar materialele  textile sunt importante ci și cele din interior. Bebelușii își vor petrece o mare parte din timp pe pernă, așa că ar fi bine să fie confortabilă atât pentru ei, cât și pentru tine. Învelișurile pot fi formate din bumbac, poliester sintetic și combinații cu bumbac organic. Interiorul variază de la sintetice precum poliester și spumă la materiale naturale ca fibrele de coji de hrișcă.

Multifuncționalitate

Perna pentru alăptat ideală ar trebui să aibă rol dublu: pentru susținerea copilului în timpul alăptării și pentru a-i ajută să învețe să se ridice. Pernele în formă de pană nu pot face asta, iar multe dintre pernele „croissant” sunt prea mici pentru a-i susține pe cei micuți.

În cele din urmă, un aspect care nu ar trebui evitat este aspectul estetic. Dat fiind faptul că vei sta cu fața spre pernă o mare parte din timp, este indicat să alegi una care îți place. AICI găsești mai multe perne pentru alăptat, potrivite pentru toate mamele.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa