La ce vârstă ar trebui să iasă primii dinți ai bebelușului

Anca Vlad
dinții bebelușului

Este normal ca vârsta la care apar primii dinți ai bebelușului să varieze de la un copil la altul. Sunt cazuri, rare, e adevărat, în care nou-născutul avea deja un dinte (printre celebritățile care s-au născut cu un dinte sunt Napoleon și Cezar). La capătul opus, sunt bebeluși care nu au nici un dinte până la vârsta de un an, scrie babycenter.com.

Dacă micuțul tău se încadrează undeva între aceste extreme, atunci este un copil normal, susține David Geller, medic pediatru în Bedford, Massachusetts. Vârsta medie la care apare primul dinte este cea de șase luni. El consideră că pot apărea însă și la patru luni și spune că a avut un caz în care unei fetițe i-a ieșit primul dintre la nu mai puțin de 17 luni. Dacă bebelușul tău nu are încă dinți până la nouă luni, asta nu înseamnă că are vreo problemă sau că nu se dezvoltă normal, susține Geller. De regulă, primii apar incisivii centrali de jos, apoi cei de sus.

Jucăriile pentru dentiţie de la Caaocho, ajută la dezvoltarea simţurilor bebeluşului! Sunt 100% fabricate cauciuc natural, pictate cu coloranţi alimentari, inofensivi pentru bebe. Sunt ideale pentru perioada apariţiei dinţişorilor şi ajută la calmarea durerilor gingivale. Întreagă gama de jucării din cauciuc natural este disponibilă în shop.totuldespremame.ro!

Părinții cred deseori că atunci când copilului îi curg băluțe și începe să-și roadă pumnul este un semn că îi dau dinții, mai ales dacă asta se întâmplă în jurul vârstei de trei luni. În mod normal, acestea sunt „activități” specifice vârstei, dar nu anunță neapărat apariția primului dinte.

Dacă acesta se lasă așteptat și atunci când micuțul a împlinit 18 luni, ar fi bine să anunți pediatrul. Ar putea cere o analiză de sânge care ar putea elimina anumite probleme de sănătate și, probabil, te-ar trimite cu copilul la un stomatolog pediatru. La fel de bine, i-ar putea face radiografii ca să se asigure că există dinți sub gingii. Indiferent când îi apar dinții copilului, primul control stomatologic trebuie efectual la împlinirea vârstei de un an.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa