Eritemul fesier la bebeluşi, o afecţiune care poate fi eliminată (P)

Raluca Dumitrică
eritemul fesier Bebeluș | Totul despre mame
Eritemul fesier devine o amintire cu Infant UNO Cremă!
Bebelus | Totul despre mame
Eritemul fesier devine o amintire cu Infant UNO Cremă!

Infant UNO Cremă îngrijeşte, hidratează şi menţine sănătoasă pielea bebeluşului, risipind grijile mămicii. Eritemul fesier devine o amintire!

După naşterea primului copil, am plecat din maternitate cu o lecţie clar învăţată: bebeluşul plânge atunci când ceva nu este în regulă, aşa că proaspăta mămică trebuie să fie mereu atentă și să descopere rapid ce îl nemulțumește pe cel mic, pentru a-i putea readuce zâmbetul pe buze. Asistenta-şefă a uitat să-mi spună, însă, cât de sensibilă este pielea copilului și cum, în orice moment, pot apărea dermatite, iritații și eczeme care să îi creeze disconfort și care să provoace mult-temutul plânset. O astfel astfel de afecțiune, care se manifestă adesea în cazul bebelușilor, este eritemul fesier, despre care am aflat şi eu în primele luni de viaţă ale fetiţei mele, când aceasta s-a confruntat de mai multe ori cu el.

Copiii noştri nu seamănă absolut deloc, aşa că nici pielea lor nu este identică, iar ceea ce a declanşat problemele dermatologice la un copil n-a fost întotdeauna de vină şi pentru problemele apărute la ceilalţi.

Pentru că astfel de situaţii sunt destul de frecvente în orice familie, orice părinte îşi doreşte să poată face o vrajă prin care orice urmă de supărare a copilului să dispară, iar pielea să-i redevină catifelată. Cum o astfel de incantație nu există, el poate folosi o cremă eficientă şi de încredere, care să protejeze pielea celui mic împotriva eritemului fesier. Aceasta trebuie să fie mereu la îndemâna părintelui, atât acasă, cât și în geanta de plimbare a celui mic, pentru a putea fi aplicată ori de câte ori este nevoie.

Eritemul fesier, o afecţiune des întâlnită

Una dintre cele mai întâlnite afecțiuni la bebeluși, cunoscută și ca dermatita de scutec, eritemul fesier apare, în general, în primul an de viață și îi creează celui mic o stare de disconfort și de usturime. Această afecțiune este cauzată, în special, de contactul inevitabil al pielii cu transpirația, urina sau materiile fecale și apare, de regulă, în zona organelor genitale, a coapselor, a feselor și a burticii.

Eritemul fesier mai poate fi provocat și de materialul din care este fabricat scutecul, de unele săpunuri sau geluri de corp cu care este spălat cel mic ori de detergentul folosit pentru spălarea scutecelor textile. Alți factori declanșatori pot fi alimentele pe care le consumă mama şi care ajung, prin laptele său, la bebeluşul hrănit la sân, dar şi aciditatea unor alimente sau sucuri pe care le consumă bebelușul.

Eritemul fesier – Simptome

Eritemul fesier are simptome sunt uşor de identificat. Primul semn care poate să îngrijoreze părinţii este plânsul bebeluşului, aparent fără motiv, acesta foindu-se şi prezintând disconfort în momentul în care zona dorsală şi cea inghinală sunt atinse. Acest lucru se poate observa când cel mic este spălat, dar şi atunci când se joacă sau este așezat în anumite poziții.
Un alt semn este roşeaţa prezentă pe piele, care are o nuanță pală la început, dar care în timp se poate acutiza și poate duce la complicații.

Infant UNO Cremă – Pentru un bebe fericit în pielea lui

Infant UNO Crema | Totul despre mamePrima modalitate de a îngriji aceste iritaţii cutanate la cel mic este spălarea cu blândeţe a zonei afectate, îndepărtarea, pe cât posibil, a scutecului şi lăsarea pielii să respire , aplicând la final o cremă special concepută pentru astfel de afecţiuni. O astfel de cremă, care a câştigat încrederea mămicilor și care îl ajută pe bebeluş să depăşească rapid disconfortul provocat de eritemul fesier este Infant UNO Cremă. Aceasta tratează cu brio eritemul fesier, şi poate fi aplicată ori de câte ori este nevoie, fără să afecteze pielea sensibilă a bebelușului.

Prin formula sa unică, îmbogăţită cu 7% pantenol cu extracte naturale, Infant UNO Cremă are efect recunoscut cicatrizant, reepitelizant, emolient şi hidratant pentru pielea afectată de eritem.

Prin adaosul de aloe vera şi vitamina E, Infant UNO Cremă îngrijeşte şi intensifică procesul natural de regenerare a pielii, pentru o piele catifelată şi hidratată de la prima aplicare. Textura sa este fină şi hrănitoare, reuşind să creeze o peliculă ce asigură o protecţie de lungă durată împotriva substanţelor iritante. Crema este extrem de ușor de utilizat, fiind necesară aplicarea sa în strat subţire, prin masarea uşoară pe pielea spălată şi uscată a copilului, la fiecare schimbare a scutecului.

Infant UNO Cremă este prietenoasă cu pielea bebelușului și îl protejează împotriva eritemului fesier, pentru ca micuțul tău să fie mereu fericit în pielea lui!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa