Cum să treci cu bine de prima săptămână cu bebelușul

Monica Gaina
plânsul bebelușului

Cum să treci cu bine de prima săptămână cu bebelușul. Ideea de a aduce copilul acasă la doar câteva ore după ce a venit pe lume îi poate face pe părinţi să se sperie cu săptămâni înainte ca acest lucru să se întâmple. Iar pe măsură ce data naşterii se apropie panica creşte şi ea. În aceste condiţii a avea un plan de acţiune pus la punct este de mare ajutor.

Planifică-ţi orele de somn

Dacă ai un partener, vorbiţi în prealabil despre împărţirea sarcinilor și cere-i ajutor, sa stea cu copilul atunci când simți că ai nevoie să dormi. Nu este o idee rea nici că ceri ajutor de la bunici sau o mătușă. 

Fă din procesul de hrănire al copilului ceva plăcut

alaptarea unui nou-nascut

Nimic nu este mai neplăcut după toate problemele pe care le implică naşterea decât să te mai trezeşti şi cu dureri de spate atunci când alăptezi, din cauza posturii necorespunzătoare. Foloseste perne speciale fie că hrăneşti copilul cu biberonul fie că îl alăptezi.

Hrăneşte-te şi hidratează-te

mama mancand, hranindu-se

Trebuie să te hrăneşti ca să îţi menţii puterile, ca să nu devii nervoasă şi ca să te asiguri că ai lapte suficient şi de calitate. De asemenea, asigură-te că bei multă apă, lucruri valabile şi pentru partener.

Îngrijeşte-ţi spatele

femeie dureri de spate

După naştere, din cauza injecţiilor care ţi se fac, poate dura ceva vreme până ca durerile să dispară. În plus, întregul centru de gravitaţie tocmai ce ţi s-a schimbat. Aşadar, încearcă să nu îţi soliciţi prea mult spatele. Ai mare grijă când te apleci.

Organizează-ți timpul

organizarea timpului

Casa îţi este plină cu de toate acum. Haine, păturici, biberoane – murdare sau curate-, pompă pentru muls. Plus că mai ai şi o mulţime de scutece de schimbat. Aşadar, organizează-te ca să nu îţi pierzi capul.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa