Cum să ai grijă de pielea bebelușului tău cu cele mai moderne metode posibile

TOTUL DESPRE MAME

Hăinuțele bebelușilor și copiilor au nevoie de îngrijire specială pentru a nu cauza iritații micuților, care au o piele extrem de sensibilă, mai ales dacă în familie sunt persoane cu un teren alergic, ceea ce predispune copiii la dermatită atopică și alte diverse tipuri de alergii

Hainele bebelușului au nevoie de o îngrijire atentă deoarece intră în contact direct cu pielea sensibilă a acestuia și dacă nu sunt spălate corespunzător pot duce la apariția iritațiilor, a obstrucțiilor nazale și chiar a rinitelor cronice. De asemenea, și hainele mamei care alăptează trebuie să aibă parte de același tratament special. Un nou tip de mașină de spălat poate fi răspunsul pentru mămicile în căutarea celor mai bune metode de îngrijire a copiilor lor și mai ales pentru prevenirea alergiilor micuților.

De ce este pielea bebelușilor sensibilă și cum îi poți proteja

Bebelușii au o piele foarte sensibilă și se pot deshidrata foarte ușor și atunci transpirația lor în contact cu diverse produse chimice poate să reacționeze. Produsele de îngrijire pot traversa foarte ușor o piele fină și pot produce intoxicații, alergii, reacții locale de toate tipurile. Transpirația cu resturi de detergenți poate, de asemenea, provoca reacții alergice. „În primele săptămâni de viață copiii au o piele crudă, neformată suficient, instabilă. Acesta este momentul în care este atacat cimentul celular, care leagă celulele între ele și de unde încep problemele”, a explicat medicul dermatolog Mihaela Leventer, într-un eveniment dedicat îngrijirii pielii copiilor, organizat de Totul Despre Mame. Obişnuinţa de a face baie copilului în fiecare seară şi de a-l ţine în cădiţă zeci de minute poate fi dăunătoare, mai atenționează medicul. Asta pentru că uleiurile naturale de protecţie sunt înlăturate prin spălare excesivă iar pielea ajunge să se usuce.
Până când copilul nu începe să meargă de-a bușilea și nu se murdărește consistent, baia nu este necesară mai mult de o dată sau de două ori pe săptămână. La băiţa de seară, ca şi la spălările din timpul zilei, se recomandă săpunuri speciale pentru copii (fără parfumuri) și în cantitate mică, cu economie (prea mult săpun usucă, de asemenea, pielea). În locul unei băițe de 30 de minute, limitați timpul de spălare la 10 minute şi folosiți apă călduță, nu fierbinte.

Cum să speli hainele bebelușului?

Odată cu nașterea copilului, spălatul hăinuțelor va deveni o rutină zilnică, motiv pentru care trebuie să le acordați o atenție specială. Toate hainele pe care bebelușii le poartă, inclusiv șosetele și căciulițele, trebuie spălate într-un mod foarte delicat. De asemenea, ai în vedere faptul că trebuie spălate de foarte multe ori pentru că cei mici obișnuiesc să regurgiteze, să scuipe mâncare și să le păteze cu tot felul de lucruri. Hăinuțele pentru bebeluși au etichete pe care sunt trecute moduri diferite de îngrijire. Asigură-te că le citești pe toate cu atenție și verifică instrucțiunile legate de temperatura apei la spălare, de modul de spălare – manual sau cu mașina de spălat.

Folosește detergenți speciali!

Pielea bebelușului, așa cum spuneam este extrem de sensibilă, așa că dacă vei folosi un detergent special pentru hainele bebelușului, acesta poate face diferența. Astfel, hainele lui vor rămâne moi și mătăsoase și nu îi vor provoca iritații pe piele. Ai putea avea nevoie de un produs special pentru îndepărtarea petelor, așa că alege unul special pentru piele sensibilă. Detergenții obișnuiți de rufe conțin chimicale și parfum ce pot produce iritații și rinite copiilor. De regulă, trebuie evitat tot ce conține parabeni, conservanți, substanțe foarte mirositoare care pot agresa pielea copiilor. Ce ne place, ca adult, că miroase foarte frumos este agresiv pentru un copil. Alegeți care nu conțin parfumuri, parabeni, alte substanțe agresive.

Mașina de spălat care sterilizează hainele și elimină alergenii

O recomandare a medicilor pentru a proteja micuții de efectele dergenților rămași pe piele este limpezirea în mai multe ape a hainelor micuților. Un nou tip de mașină de spălat oferă însă o siguranță mult mai ridicată pentru o îngrijire sigură, ca și pentru a preveni alergiile. Este vorba despre mașina de spălat LG echipată cu o funcție suplimentară pentru îngrijirea țesăturilor, numită LG Steam.
Un prim beneficiu important oferit de masinile de spalat LG este utilizarea aburului în procesul de spălare. Acesta pătrunde în profunzime în țesătură și ajută la o mai bună igienizare a rufelor prin eliminarea bacteriilor și alergenilor. Moleculele de aburi sunt mai mici, mai fierbinţi şi mai active. Aşadar, aburul intră mai usor decât apa în spaţiul dintre fibre pentru a dizolva murdăria, a îndepărta mirosurile şi a distruge alergenii.
Una dintre cele mai importante funcții ale noii mașini de spălat este “Allergy care”, care elimină alergenii în proporție de 99,9% și sterilizează bacteriile cu ajutorul aburului. Alergenii dizolvați sunt eliminați în timpul programelor de clătire și centrifugare.O altă funcție a mașinii de spălat este Baby Steam Care, funcție recomandată pentru îngrijirea delicată a hainelor bebelușilor si copiilor mici. Articolul continuă mai jos:

Beneficiile de mai sus sunt bazate pe studii efectutate de BAF (British Allergy Foundation), care au demonstrat că mașinile de spălat LG reduc un nivel ridicat de alergeni prezenți în haine, fiind astfel alegerea perfecta pentru persoanele alergice sau pentru sterilizarea hainelor de bebelusi sau copii mici.

CONCURS: Câștigă o mașină de spălat LG STEAM!

LG și Totul Despre Mame te premiază cu o mașină de spălat LG, capacitate 6,5KG, cu două funcții foarte utile pentru sănătatea copiilor, Allergy Care si Baby Steam Care, care beneficiază de durabilitatea și performanță datorită motorului Direct Drive cu 10 ani garanție, precum și funcții Smart care permit un control optim.

Spune-ne cum te-a făcut micuțul tău mândră, astăzi, iar alături de LG te recompensăm cu un ajutor de încredere pentru protecția celui mic impotriva alergiilor si problemelor dermatologice.

Concursul se desfășoară pe pagina noastră de Facebook, AICI, între 19 iulie – 2 august. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți. Regulamentul CONCURSULUI.

PROMOȚIE până la 31 august

De asemenea, până în data de 31 august, la achiziția unei mașini de spălat cu tehnologia LG Steam, vei primi o stație de călcat cu aburi Tefal. Detalii despre această campanie găsiți AICI

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa