Bebelușii și nasul înfundat. Cum să curățăm corect secrețiile nazale (P)

Magda Popescu

În primele zile de viață, bebelușii sforăie și fornăie ca după cea mai urâtă viroză. De fapt, ei elimină lichidul amniotic și secrețiile nazale care au ocupat căile respiratorii în perioada intrauterină. Este o adaptare perfect normală la noul mediu de viață.

Acest articol conține prezentare de produs.

În cazul de față, curățarea căilor respiratorii nu este o necesitate. Nasul se curăță singur când bebelușii plâng sau când strănută și știm, asta se întâmplă foarte des.

Când este nevoie, totuși să intervenim? Cum curățăm nasul bebelușului blând și totodată eficient?

Dacă secrețiile nazale sunt uscate, este suficient să apelezi la spălăturile cu ser fiziologic. Încălzit ușor în prealabil și aplicat în jet, serul fluidizează mucozitățile și ajută bebelușul să respire ușor. Când secrețiile nu-i dau pace și sforăitul este din ce în ce mai supărător, este nevoie de aspirator nazal. Secrețiile ies doar când sunt fluide, așa că, înainte de a le aspira trebuie înmuiate cu ser fiziologic sau apă de mare.

Igiena riguroasă a căilor respiratorii este soluția pentru nasul înfundat

Când apare și congestia nazală, curățarea nasului bebelușului devine mai complexă. Congestia nazală este răspunsul pe care îl dau căile respiratorii bacteriilor, alergenilor, chimicalelor sau virușilor. De aceea, prima ”armă” este îndepărtarea factorului inflamator printr-o igienă riguroasă.

http://www.vapourub.ro/

Trusa de prim ajutor în caz de nas înfundat conține ser fiziologic, aspirator nazal și un decongestionant natural, potrivit bebelușilor. Cum curățăm nasul bebelușului corect? De ajutor vă poate fi kitul Respiri ușor, format din aspirator pentru mucozități, un instrument sigur care ajută la extragerea mucozităților care se strâng în nasul bebelușilor și Vapour Rub, un decongestionant ușor pe bază de eucalipt, menthol și cimbru. Articolul continuă mai jos:

http://www.vapourub.ro/

Vapour Rub conține ulei esențial de eucalipt, cu proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice și antiinflamatorii, menthol, care asigură o senzație de liniște și o respirație mai ușoară și ulei esențial de cimbru, un antifungic cu spectru larg, stimulant pentru microcirculație și de mare ajutor aparatului respirator. Iar kit-ul de prim-ajutor este o variantă excelentă pentru a fi pregătiți când mergeți în concediu cu cei mici.

Câștigă unul din cele 5 kit-uri Vapour Rub

Poți câștiga un astfel de kit participând la concursul organizat de Vopour Rub și Totul Despre Mame. Ce ai de făcut?

1. Acceseză pagina de Facebook Totul despre mame la postarea legată de concursul Vapour Rub, în perioada 21.07.2017 – 21.08.2017
2. Postează în comentarii la postarea de concurs răspunsul la întrebarea: Cât de frecvent răcește copilul tău?
3. Pentru a intra în tragerea la sorți, toți participanții trebuie să dea like paginii de Facebook Vapour Rub

În cadrul acestui Concurs se acorda 5 premii, în valoare de 350 de lei, constand în 5 seturi formate din Cutia respiri usor (aspirator nazal, vapour rub pentru copii Bells), Snufflebabe Vapour Rub 1 buc și Vapour Rub pentru adulti Bells 1 buc. Premiile se vor acorda prin tragere la sorţi. Regulamentul complet al concursului poate fi accesat AICI.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa