Cum alegem cea mai bună suzetă?

TOTUL DESPRE MAME
cea mai bună suzetă

Multe dintre mămici au temeri dacă este bine sau nu să folosească suzeta pentru copilul lor şi se întreabă dacă aceasta este sau nu sănătoasă pentru cel mic și pentru dezvoltarea lui ulterioară. În cazul în care optează pentru suzetă, evident că prima întrebare care le vine în minte este: ”Cum știu care este cea mai bună suzetă?”

Deseori, am auzit mămici care spuneau: “ Nu-mi place când copilul meu începe să ţipe şi să plângă. Am impresia că este vina mea şi este neplăcut că nu pot face nimic. Uneori folosesc suzeta pentru a-l calma, dar am auzit că nu este sănătoasă pentru copil şi, aşa că prefer să-l aud plângând decât să îi rănească gura“.

Acest articol conține plasare de produs.

Pentru a evita asemenea probleme am apelat la sfatul specialiştilor din cadrul Observatorului Ştiinţific Chicco.

Aceştia ne-au argumentat faptul că suptul este un instinct natural şi are două valenţe: cea nutriţională şi cea non-nutrițională. S-a demonstrat că bebeluşul îşi suge degetul mare încă din burtica mamei, învăţând un gest care, după naştere, îi va permite să se hrănească şi, implicit, să supravieţuiască. Suptul reprezintă nevoia psihologică a copilului nou-născut de a fi liniştit; el stimulează producerea de serotonină, hormonul care creează senzaţia de linişte, bună-dispoziţie şi, astfel, mediul familial devine liniştit.

Din punct de vedere psihologic suptul la sân nu satisface doar nevoia de hrană, ci reprezintă şi un moment de apropiere între mamă şi bebeluş.

Suptul nenutritional provine din nevoia instinctivă a copilului de a suge, şi, de aceea, copilul îşi cauta obiecte care să substituie sânul mamei (degetul mare, păturica, jucării); aşadar suptul este foarte important în dezvoltarea psihologică, pediatrică și ortodontică.

În acest caz, un substitut recomandat pentru sânul mamei este suzeta. Aceasta trebuie să fie perfect adaptată dezvoltării copilului.

Frecvent, mămicile se întreabă cum trebuie să fie cea mai bună suzetă. Medicii ortodonţi au demonstrat că dezvoltarea corectă a gurii copilului este influenţată de poziţia limbii, nu doar când suge sau înghite, ci şi atunci când se odihneşte şi adoarme.

De aceea, este vital ca vârful suzetei să se adapteze perfect poziţiei naturale şi mişcărilor limbii, pentru a nu împiedica o dezvoltare corectă a boltei palatine. Vârful suzetei trebuie să aibă anumite caracteristici ortodontice: să aibă gâtul îngust (ajută la închiderea corectă a guriţei în timpul suptului), capul suzetei să fie lat, plat şi concav (pentru a se adapta unei poziţii naturale a limbii în timpul suptului, iar, atunci când se odihneşte, să aibă o presiune corectă asupra palatinului, în spatele celor doi incisivi frontali superiori), trebuie să aibă dimensiunea corectă astfel încât limba să aibă spaţiu suficient pentru a se mişca normal în toate perioadele de creştere a copilului.

O componentă a suzetei este apărătoarea pentru buze care trebuie să fie moale şi uşor convexa pentru a asigura o susţinere confortabilă a buzelor şi a face suptul mai natural.

Materialul recomandat pentru suzete este cauciucul natural. Acesta este foarte moale şi elastic. Faptul că este moale se potriveşte perfect fiziologiei gurii, pentru că permite suzetei să realizeze mişcări naturale (mişcarea în valuri) care antrenează doar muşchii folosiţi în procesul fiziologic de înghiţire. Elasticitatea cauciucului natural permite tetinei să reproducă extensia naturală a mamelonului şi să păstreze aceleaşi funcţii ale limbii precum cele din procesul natural de sucţiune. Cauciucul natural este foarte sigur pentru copil pentru că este foarte rezistent şi nu se rupe când îi apăr primii dinţi copilului, aşa cum se întâmplă în cazul suzetelor cu vârful din silicon.

Cum alegi cea mai bună suzetă pentru bebe

Suzeta Physio este creată pe baza principiilor ortodontice având o formă nouă şi perfect adaptată.

care este cea mai buna suzetaSuzeta Ortodontică Chicco are o formă lată, plată, concava şi este foarte moale, ceea ce îi permite să se adapteze formei gurii şi stimulează corect mişcările sale: permite ca presiunea exercitată de limbă să fie corect distribuită pe bolta palatină, favorizând dezvoltarea sa corectă în timp ce satisface instinctul natural al sucţiunii. Este realizată din cauciuc natural testat clinic şi în vitro. Din componenţa lui au fost înlăturate toate substanţele alergene şi artificiale.

Cavitatea pentru limbă – Permite distribuţia corectă a presiunii asupra boltei palatine, ajutând la dezvoltarea sa corectă.

Striaţii pe vârful suzetei – Micile proeminente de pe vârful suzetei reprezintă un punct de ghidaj pentru ca vârful limbii copilului să fie poziţionat corect şi să împingă în partea superioară cu o forţă corectă atunci când suge şi înghite

Profilul ultra subţire – Permite copilului să închidă gura corect. Partea superioară este uşor curbată pentru a se potrivi poziţiei naturale a limbii şi a exercita o presiune corectă pe lateralele bolţii palatine atunci când copilul suge, înghite sau se odihneşte.

Profil în unghi – Partea superioară este uşor curbată pentru a se potrivi poziţiei naturale a limbii şi a exercita o presiune corectă pe lateralele bolţii palatine atunci când copilul suge, înghite sau se odihneşte.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa