Criza vaccinului hexavalent, la final. Ministerul Sănătății va cumpăra vaccinuri în regim de urgență

TOTUL DESPRE MAME
hexavalent

  Ministerul Sanătății a anunțat că va pune capăt crizei vaccinurilor prin achiziționarea, în regim de urgență, a 120.000 de doze de hexavalent.

  Ministerul a reziliat contractul cu Polisano, firma care asigura furnizarea vaccinurilor, și va face achizițiile în regim propriu. Decizia a fost luată după ce firma Polisano a anunțat că nu vor mai putea respecta înțelegerile stabilite prin contractul cadru. Firma nu se află la prima  nerespectare a obligațiilor contractuale, fapt ce a determinat, în repetate rânduri, întârzieri în vaccinarea bebelușilor cu vaccin hexavalent.

  Firma Polisano a fost deja notificată, iar contractul se încheie la 15 zile de la primirea notificării. Imediat după, se vor achiziționa 120.000 de doze de hexavalent. Ministerul Sănătății mai anunță că, ulterior, se va realiza un nou contract cadru, pe baza căruia, timp de mai mulți ani, noul furnizor se va obliga să asigure doza de vaccinuri necesară anual,

  Vaccinul hexavalent se administrează bebelușilor la două, patru, șase luni și la 11 luni și asigură protecție împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B și poliomielitei. Hexavalentul face parte din schema națională de vaccinare și este gratuit.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa