Au nevoie bebelușii de perne?

Daniela Ghiorghe
au nevoie bebelușii de perne

Au nevoie bebelușii de perne? Răspunsul este nu. De obicei dorm foarte bine și fără ele. Motivul pentru care credem că aceștia ar vrea una este că noi suntem obișnuiți cu ele și le asociem cu un somn bun. Este greu să nu ne transferăm nevoile noastre copilului, dar trebuie să ții minte că ei nu au nevoie de multe lucruri pe care noi le considerăm importante, scrie canigivemybaby.com.

În plus, există riscuri până în cele mai mici lucruri, așa că trebuie să fii atentă în privința protecției micuțului tău. Aceștia se pot sufoca dacă, în timp ce dorm, perna ajunge pe fața lor. Pe lângă acestea, dacă au capul ridicat în timp ce dorm, nu reprezintă o poziție naturală pentru ei. De aceea, cel mai bine este să le lași pătuțul gol, fără alte lucruri în el.

Dacă îți faci griji în privința confortului micuțului tău, poți să stai liniștită pentru că acesta doarme foarte bine fără pernă. De fapt, îl ajută faptul că doarme cu coloana dreaptă și capul susținut cum trebuie (atenție, este indicat ca cei mici să doarmă doar pe spate pentru o vreme).

Perne speciale pentru bebeluși

Desigur că nimeni nu spune că ar trebui să-i pui în pătuț o pernă mare, de adult, care să-i ocupe mai mult de jumătate din spațiu. Poți folosi perne mici, de mărimea celor din avion, plate și – cel mai important lucru – ferme. Pernele umplute cu pene sunt mult prea moi și pot declanșa alergii.

Dacă totuși vrei o alternativă la perne, poți folosi poziționatoare (care ajută bebelușii să stea într-o poziție corectă atunci când dorm) precum acestea, sau o păturică, care nu prezintă risc de sufocare.

De la ce vârstă are nevoie bebelușul de perne?

După vârsta de doi ani, bebelușii se dezvoltă suficient de mult încât să evite posibilitatea sufocării. De obicei la această vârstă micuțul poate fi transferat într-un pat normal, așa că poate dormi cu capul pe pernă. Oricum la această vârstă va avea o criză de nervi dacă va vedea că toți membrii familiei au perne, iar el nu.

Dacă îți faci griji că celui mic îi va fi frig pe timpul nopții, îl poți îmbrăca în pijamale lungi, din material gros. Iar când decizi să-i faci cunoștință cu păturica, alege una subțire și ușoară.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Te-ar mai putea interesa