Tatuaj de mamă: amintiri din perioada de bebeluș

Iulia Mirică
amintiri bebelus

  Pobabil nu îți aduci foarte clar aminte cum arăta puiul de om când medicul ți l-a pus pentru prima dată în brațe, însă emoția acelui moment va rămâne una dintre cele mai prețioase amintiri, scrie scarrymommy.com .

  Prima întâlnire îți va rămâne întipărită precum un tatuaj, și, tot așa, vrei să păstrezi în memorie tot ce ți-a înmuiat sufletul în perioada de bebelușie. Nu îți este frică de faptul că piticul tău crește, ci de faptul că vei uita unele dintre lucrurile tale preferate.

  Câteva dintre amintirile bebelușiei pe care orice mămică le păstrează:

  Modul în care, aproape după naștere, strănuta drăgălaș de câteva ori. Cum te-ai grăbit să filmezi acest moment, dar nu ai fost destul de rapidă. De fiecare dată când strănuta, aveai impresia că îți face o declarație de dragoste.

  Felul în care se ”topea” la băiță în primele lui săptămâni de viață.

  Felul în care zâmbea atunci când îl hrăneai. Momentul în care a scăpat sânul, sau cum ți-a arătat degetul mijlociu în timp ce îl alăptai.

  Cum arăta bebelușul tău în micuțul leagăn, probabil același care l-a liniștit pe tatăl său cu zeci de ani în urmă.

  Momentele în care făceai drumuri nenumărate în timpul nopții între camera voastră și a lui, până când ai cedat și l-ai adus în patul vostru.

  Ochii lui în timpul somnului – două semilune perfecte cu gene. Amprenta în formă de scoică lăsată pe pielea ta, după ce îți adormea în brațe.

  Ziua în care a învățat să iubească schimbarea scutecului. Felul în care ți-a zâmbit când pregăteai masa de schimbat scutece.

  Felul în care s-a schimbat fețișoara lui atunci când a observat jucăria preferată. Și momentul când ai descoperit gropițele sale adorabile.

  Felul în care, după o repriză de plâns, s-a entuziasmat atunci când a intrat tatăl său în cameră.  Și sentimentului pe care l-ai avut că te ajută cineva și te înțelege.

  Felul în care a simțit fiecare senzație, emoție, cu întregul corp, și a exprimat sentimentele sale fără vreo exagerare. Cum a bătut din palme în apropierea feței tale, atunci când s-a entuziasmat.

  Cum le-a zâmbit străinilor. Cât de fericit a fost când se trezea și vedea fețele voastre. Cum a devenit puternic, chiar dacă tu ești emoționată și îngrozită constant de ziua în care nu va mai avea nevoie de tine să-l ții în brațe.

  Aceste momente, minute, zile, săptămâni și luni nu se încadrează în capitolul vreunei cărți de parenting perfect. Acestea nu sunt pietre de hotar, numere sau lucruri de bifat într-o agendă. Sunt doar amintiri pe care nimeni și nimic nu le va șterge.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa