Utilizări neobișnuite pentru laptele matern

Alexandra Ion

Sunt surprinzătoare aceste utilizări neobișnuite pentru laptele matern.

Incredibil este numărul foarte mare de utilizări neobișnuite pentru laptele matern, iar aici nu am enumerat decât câteva. Supranumit lichidul de aur sau laptele inteligent, laptele matern se dovedește un adevărat miracol.

Iata o lista scurtă cu utilizări neobișnuite pentru laptele matern:

Demachiant și tonic pentru ten. Laptele matern îndepărtează toate urmele de machiaj și lasă tenul proaspăt, curat, hidratat și strălucitor. În plus are un efect miraculos asupra petelor de pigmentare pe care le produce sarcina. Încearcă să-l folosești și pentru tenul tău dacă alăptezi. Efectele și rezultatele sunt miraculoase. În plus, laptele matern este capabil să îndepărteze toate mirosurile neplăcute. Câteva picături masate sub braț, după duș, vor face inutil orice deodorant.

Vindecă răni. Practic, laptele matern are capacitatea de a vindeca toate rănile, de la iritațiile mamelonului, la cele ale bebelușului. Femeile care alăptează știu cât de dramatice sunt rănile mameloanelor. Soluția stă chiar în cauza care le produce. Pune pe sâni comprese cu lapte matern și lasă-le să acționeze 10-15 minute apoi stai cu sânii dezgoliți pentru circa o oră, fără să ștergi pelicula de lapte. Vindecarea este extrem de rapidă. Toate zgârieturile bebelușului se vindecă ca prin minunte dacă ungi locul cu lapte matern. Și urmele operației de cezariană se ameliorează cu lapte matern. Masează operația cu puțin lapte de două-trei ori pe zi, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Ochii lipicioși. Bebelușul are deseori ochișorii lipicioși. Este o formă de conjunctivită simplă, care apare deseori la copilul mic în primele luni de viață, pentru că bebelușul nu are secreție lacrimară decât după vârsta de două luni. Poți curăța ochii cu ser fiziologic sau cu lapte matern, de două-trei ori pe zi, picurat direct din sân în ochii copilului. Nu-i produce nici un disconfort, iar orice problemă legată de ochi lipicioși dispare în două zile, definitiv. La fel se vindecă orice congestie la nivelul ochiului. Picură direct în ochi lapte matern. Rezultatele sunt dovedite.

Ciupiturile de insecte. Laptele matern calmează rapid mâncărimea și iritațiile produse de ciupiturile de insecte. Laptele matern vindecă și înțepătură de albină. Calmează durerea și vindecă locul, iar efectul este instantaneu. Pune câteva picături pe locul afectat și masează ușor. La fel se vindecă și acneea bebelușului. Masează obrăjorii cu câteva picături de lapte și problema dispare fără urme, definitiv. Laptele matern este un remediu perfect pentru arsurile superficiale și leac împotriva oricăror iritații cutanate.

Iritațiile de scutec sunt vindecate în mod miraculos cu lapte matern. Tot ceea ce trebuie să faci este să aplici pe fundulețul iritat lapte matern și să-l lași pe cel mic fără scutec circa 15 minute. Iritația trece văzând cu ochii.

Crustele de pe scalpul bebelușului se înmoaie, se pot îndepărta și se vindecă complet tot cu lapte matern. Pur și simplu clătește scalpul copilului cu câteva linguri de lapte matern apoi șterge-l fără să mai folosești apa. Tratamentul trebuie aplicat doar câteva zile, pentru că problemă dispare rapid.

Toate aceste proprietăți și utilizări neobișnuite ale laptelui matern sunt efectul proprietăților antibacteriene ale acestuia combinate cu grăsimi și compuși unici, perfect compatibili pielea.

Toate astea sunt doar o parte din utilizările laptelui matern. Există studii care au dovedit că laptele matern este un miracol pentru cei care au suferit un transplant de organe, pentru persoanele care fac tratamente împotriva cancerului și pentru cei care au suferit un accident vascular. Terapia complementară cu lapte matern sau derivați au favorizat recuperarea și vindecarea. Laptele matern este un stimulent fără egal în susținerea imunității, la orice vârstă.

Citește ți ”Ghidul pentru alăptare”, cartea pentru proaspeții și viitorii părinți care se află în căutarea celor mai bune sfaturi. Detalii AICI.

Urmărește-ne pagina noastră de Facebook (dacă nu ne urmărești deja) pentru a fi la curent cu tot ceea ce facem.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa