Un tată văduv şi-a ajutat copilul să fie alăptat multe luni după decesul mamei

Raluca Dumitrică
alaptat-totul-despre-mame

Prin eforturi susţinute, tatăl a reuşit să-i îndeplinească visul partenerei sale de a-l şti alăptat pe bebeluşul lor

Alex Green, un tânăr tată din statul american Oregon, a făcut apel pe Facebook la mamele care alăptează să-l ajute cu lapte matern pentru Brody, copilaşul său în vârstă de 8 luni, a cărui mamă a murit într-un accident de maşină pe când acesta avea numai 4 luni.

Deoarece aceasta, care şi-a pierdut viaţa pe când avea numai 20 de ani, şi-a dorit să îl poată alăpta până la vârsta de un an, Alex a reuşit în cele patru luni de la tragedie şi până în prezent să facă rost de lapte pentru cel mic. Cum resursele s-au epuizat, tânărul a încercat să obţină ajutor de la alte mame din apropierea sa, astfel încât bebe să fie în continuare alăptat.

Puterea Facebook-ului

Emoţionantul mesaj al lui Alex a fost postat într-un grup de pe faimoasa reţea de socializare Facebook, grup intitulat Portland Mamas, şi conţinea rugămintea de a-l ajuta pe micul Brody cu lapte matern.

„Bună ziua tuturor, sora mea tocmai mi-a spus de acest grup de discuţii. Sunt un proaspăt tată singur al unui băieţel în vârstă de 8 luni, pe nume Brody. Mama lui a murit într-un accident de maşină în urmă cu patru luni. Pentru că ea şi-a dorit să îl poată alapta până când acesta împlineşte un an, de patru luni încoace caut în permanenţă mămici care să-mi doneze lapte matern pentru copilaşul meu. Şi asta este ceea ce fac şi acum. Dacă cineva din acest grup de discuţii are lapte de oferit sau ştie de unde aş putea să fac rost, fie prin donaţie, fie la un preţ moderat, ar fi extraordinar. Eu şi cu Brody locuim în Bend, dar nu reuşesc deloc să găsesc lapte aici. Va mulţumesc fiecăruia în parte şi tuturor pentru susţinere şi informaţiile oferite”, a fost mesajul postat de tată.

O rugăminte mică, un răspuns favorabil uriaş

În urma acestui anunţ care a fost distribut pe Facebook şi preluat de presa locală şi de cea naţională, tăticul Alex a fost inundat de oferte de lapte matern pentru micuţul Brody. Aceste oferte au făcut posibilă continuarea visului mamei lui Brody, garantându-i bebeluşului că va fi alăptat până când va împlini un an.

Deşi internetul s-a grăbit să vina cu elogii peste elogii la adresa lui Alex, acesta a dat dovadă de multă modestie. Potrivit postului local de televiziune Katu 2, Alex Green a declarat: „este evident că pot să fac aproape orice pentru fiul meu, cu excepţia alăptatului. Ştiu că mama lui şi-ar fi dorit să-l alăpteze până când împlineşte un an şi eu am fost dispus să fac orice este nevoie ca acest lucru să devină realitate. Nu sunt deloc un erou. Cred că mamele care îmi donează lapte şi oamenii care îşi rup din timpul lor ca să ne ajute sunt cei care ar trebui să fie evidențiați. Eu sunt doar un tip obișnuit, care încearcă să aibă grijă de fiul său”.

Citeşte şi ”Ghidul pentru alăptare al doctorului Jack Newman”, cartea care îți va răspunde la orice întrebare legată de alăptare. Aceasta este disponibilă AICI.

Te-ar mai putea interesa