Sunteți de acord cu alăptarea până la școală și chiar după? ”Dacă voi avea lapte, o voi alăpta până la zece ani”

Veronica Guzun, redactor

Despre avantajele alăptării am ajuns să vorbim cu toții ca și cum am recita poezia de serbare. Și mamele care alăptează și cele care recurg la formulă sunt de acord că laptele matern are foarte multe beneficii pentru bebeluși. Când, însă, vorbim despre alăptarea prelungită, după trei ani, care poate dura și până aproape de zece ani, se lasă o tăcere confuză. Iată câteva confesiuni ale mamelor care încă își atașează la sân preșcolarii.

Denise Sumpter este mama a doi copii. În 2014, ea a devenit subiect de presă când a apărut într-o fotografie în care își alăpta de la câte un sân fiica de șase ani și fiul de un an și jumătate. Publicația Parenting.com o citează pe mama care spune că are „doi copii sănătoși, isteți și încrezători și consider că aceasta se datorează laptelui de mamă. Așa că voi continua să îi alăptez atât timp cât vor dori ei. Și eu profit de alăptare, pentru că mă simt calmă și mă bucur să am copii fericiți. Dar pot spune că am ales alăptarea prelungită doar pentru binele copiilor mei”.

Miira Dowson este altă britanică adeptă a alăptării prelungite, care intenționează să îi ofere fiicei de cinci ani lapte matern până aceasta atinge vârsta de zece ani. Povestea ei a apărut în Daily Mail în 2015. ”Nu prea îmi pasă dacă alte mame se simt deranjate că eu alăptez un copil de cinci ani. Nu e treaba lor, pot să ridice din sprâncene cât doresc – spune mama – adevărata mea grijă este dacă la un moment dat mi se va termina laptele. Am încercat să-i vorbesc fetiței despre această posibilitate, dar de fiecare dată când îi spun devine foarte tristă”.

Americanca Abby Theuring scrie pe site-ul dedicat femeilor ”sheknows.com”: ”Cineva, recent, a văzut o fotografie cu mine alăptându-mi copilul de doi ani și a comentat: <vai, acel copil e prea mare să mai fie alăptat>. Acea persoană ar fi cu siguranță șocată să afle că mai am un copil de cinci ani pe care îl alăptez. Vedem adesea mame de bebeluși care își hrănesc copiii la sân în public, însă nu vedem preșcolari atașați de sânul mamelor pentru că, din frica de a fi hărțuite, ele trebuie să se ascundă în toalete, mașini, acasă, când alăptează. Pentru mine, ca părinte, este cea mai puternică unealtă pe care o am la dispoziție. Când copiii sunt depășiți de situație, pot să le ofer o stare de bine rapid, am mereu un lichid la dispoziție, pentru a-i hidrata, în cazul în care uit sticla cu apă acasă. Îi pot adormi repede, oriunde ne-am afla și uneori, chiar am nevoie de liniște pentru a da un telefon sau a mă gândi, iar alăptatul e singurul care face liniște instantaneu în casă” – a explicat Abby Theuring.

Alăptarea prelungită peste 2 ani și riscul de carii la copii

În brațele mele și dincolo de ele

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa