Se poate alăpta cu implanturi mamare?

Mihaela Călin

Se poate alăpta cu implanturi mamare? Şi la noi în ţară, tot mai multe femei recurg la operaţii estetice de mărire a sânilor. Deoarece majoritatea dintre cele care aleg să se supună acestei proceduri, fac acest lucru în timpul vârstei fertile, discuţia despre alăptarea cu implanturi din silicon este una pertinentă. Cu toate acestea, răspunsul la întrebarea dacă o femeie poate alăpta sau nu cu impanturi mamare este una complicată, după cum ne demonstrează cei de la www.popsugar.com

Cu toate că alăptarea este posibilă cu implanturi mamare, există o varietate de factori care pot împiedica alăptarea. „Există patru modalităţi de a plasa implanturile mamare: inframamar, periareolar, transaxilar şi transombilical. Singura incizie care ar putea împiedica alăptarea ar fi abordarea periareolară”, potrivit dr. Corwin Martin. Localizarea inciziei, mărimea, plasarea implantului şi perioada de timp de la efectuarea operaţiei, pot de asemenea afecta alăptarea.

Comandă o carte de mare ajutor pentru alăptare de succes: Ghidul pentru alăptare al doctorului  Jack Newman.

Se poate alăpta cu implanturi mamare? 6 factori care pot împiedica sau încuraja alăptarea cu implanturi mamare

1. Tipul de intervenţie

Dacă femeia îşi propune să alăpteze, atunci modul în care această intervenţie chirurgicală se efectuează devine foarte important. Dr. Martin explică: „Această incizie se face direct în glandă, care ar putea să separe canalele şi nervii care alimentează glanda, ducând la o producţie redusă de lapte. În al doilea rând, plasarea implantului într-un plan subglandular, nu într-un plan submuscular, poate duce la o producţie scăzută de lapte din cauza presiunii directe.” Dintre cele patru puncte de acces potenţiale pentru implanturile mamare – dr. Martin recomandă să se evite incizia sub mamelon, abordarea periareolară, deoarece scade într-o mare măsură şansa unei alăptări de succes.

2. Timpul scurs de la efectuarea operaţiei.

Intervenţia chirurgicală de mărire a sânilor necesită o vindecare majoră şi o recuperare dureroasă. Din fericire, permiterea vindecării sânului va contribui la creşterea şanselor femeii de a produce lapte. Cu cât a trecut mai mult timp de la intervenţia chirurgicală cu atât mai bine se vor regenera nervii şi canalele galactofore, sporind şansele pentru un alăptat de succes. Dacă este posibil, aşteaptă cinci ani înainte de a rămâne însărcinată, pentru ca sânii să se vindece.

3. Cu cât sunt mai multe sarcini, cu atât mai bine.

Cu fiecare sarcină, cresc şansele de a produce lapte. „Ţesutul glandular creşte cu fiecare sarcină, sporind capacitatea de producţie a laptelui”, a confirmat dr. Corwin Martin. Chiar dacă producţia de lapte a fost scăzută la prima sarcină, ţesutul mamar poate fi, în esenţă, redezvoltat, datorită minunilor din timpul sarcinii.

4. Mărimea sânilor poate provoca durere.

Orice femeie care şi-a alăptat bebeluşul ştie cât de dureroşi pot fi sânii când sunt umflaţi. Din păcate, în timp ce implantul mamar în sine nu limitează fluxul de lapte, poate provoca senzaţia de sensibilitate. Din cauza extra spaţiului pe care implantul îl ocupă acum în piept, poate exista senzaţia de disconfort, în prima fază a alăptării când sânii se angorjează.

5. Mărimea contează.

Dacă o femeie doreşte să aibă nişte sâni foarte generoşi, dar doreşte să şi alăpteze, ar trebui să se mai gândească. Mărimea implantului poate împiedica producţia de lapte. Un implant mare poate stâlci glanda dintre piele şi implant, ducând, de asemenea, la o lactatie scăzută.

6. Poziţia de alăptat.

În timpul fazei de angorjare a sânilor, anumite poziţii de alăptat pot ajuta la uşurarea disconfortului şi la încurajarea producţiei. Mama ar putea să-şi dea seama că modelarea sânului ei în lateral ar putea ajuta copilul să sugă mai bine în primele săptămâni când sânii sunt angorjaţi, iar areola şi sfârcurile foarte tensionate. Odată ce lactaţia se stabileşte, iar obiceiurile de alăptare devin stabile, mama cu implanturi ar trebui să poată să-şi hrănească bebeluşul după cum consideră ea ca fiind potrivit.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa