Este adevărat că mamele adoptive pot alăpta?

Marina Rosenfeld

  Da, mamele adoptive pot alăpta, dacă își doresc acest lucru. De altfel, orice femeie poate alăpta, chiar dacă nu a fost însărcinată vreodată.

  Conform babycenter.com, e nevoie de răbdare şi devotament, dar se poate. Femeile care intenționează să alăpteze pot folosi diverse metode pentru inducerea lactației cu câteva luni înainte de apariția copilului, însă alăptarea e posibilă chiar și la cele care nu au au atât de mult timp la dispoziție pentru a se pregăti.

  Mamele adoptive pot alăpta. Anticoncepționale care cresc prolactina

  Inducerea lactației se va face pornind de la anticoncepționale care aduc estrogenul și progesteronul de care persoana are nevoie și domperidonă, care ajută la creșterea nivelului de prolactină. În teorie, cele mai bune sunt anticoncepționalele combinate, dar practica arată că nu prea contează ce fel de pastile sunt folosite. Acestea trebuie administrate cel puțin 6 săptămâni și se va continua încă 8 după ce copilul se naște, apoi tratamentul se va opri.

  Domperidona va crește nivelul de la prolactină și este necesar ca administrarea să fie făcută și după ce copilul se naște. Practic, este indicat ca tratamentul să continue pe toată durata alăptării. Se va începe cu o doză de 30 mg, administrată de 3 ori pe zi și se va continua progresiv uneori până la 150 mg zilnic. Oricum, acest tratament se va face numai sub supraveghere medicală pentru a se preveni apariția efectelor adverse.

  Despre acest subiect controversat, vă invităm să citiți și aceste articole: 

  Vezi sursele

  Adopting.org. Undated. Factsheet: Breastfeeding your adopted baby. http://www.adopting.org/adoptions/factsheet-breastfeeding-your-adopted-baby-adoptive-breastfeeding.html

  Adoption.com. Undated. Breastfeeding the adopted child. http://breast-feeding.adoption.com/

  La Leche League International. Undated. Can I breastfeed my adopted baby? http://www.llli.org/FAQ/adopt.html

   

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa