Alăptarea și incidentele amuzante. Cum am alăptat în autobuz și am împroșcat cu lapte aparatul de validat cartele

TOTUL DESPRE MAME
Povesti de alaptare / Totul despre mame

Text câștigător la concursul de povești despre alăptarea în public.

Autor: Mihaela Cengiz

Citisem în timpul sarcinii despre alăptat și știam că lactația se instalează mai greu după o cezariană la rece, dar tot m-am panicat. Îmi doream să-mi alăptez bebelina cât mai repede, așa că, în cele trei zile petrecute la maternitate am băut doi litri de ceai pe zi, iar când am ajuns acasă, mi-am comandat tot ce avea în denumire „stimulare lactație” (ceaiuri, granule, uleiuri etc). Am băut chiar și bere (fara alcool)! Nu știu ce anume a funcționat, dar m-am trezit dintr-o dată cu sânii plini. Apoi am fost nevoită să-mi cumpăr tampoane pentru sâni.

Fericită că am scăpat de biberoane, o alăptam pe fiica mea la cerere, așa că eram nedespărțite. Într-o frumoasa zi de primăvară, am plecat împreună să depun actele pentru indemnizație. De îndată ce ne-am urcat în autobuz, fiica mea a început să plângă. Toată lumea se uita la noi.

Am încercat să-i vorbesc, să-i cânt, să o legăn, dar nimic nu funcționa. M-am hotărât să o alăptez chiar acolo. M-am felicitat pentru inspirația de a purta bluza specială pentru alăptat discret și uite așa am scăpat și de privirile celorlalți călători. Numai că autobuzul trece printr-o groapă, mă smucește și bebelina mea se demufează! Sânul meu rămâne pe afară și văd cum țâșnește lapte și stropește scaunul din față și aparatul de validat cartele.

Am simțit cum mi se urcă tot sângele în obraji. Așa rușine nu mai pățisem! Cu greu am reușit să-mi ascund sânul, iar când Yasemin a început să plângă din nou, supărată că i s-a luat mâncarea de la gură, toți călătorii s-au întors la timp ca să vadă o femeie cu un copil plângăcios în brațe, care ștergea de zor aparatul pentru validat cartele. Am coborât cu o stație mai devreme și mi-am alăptat copila pe o bancă, într-un parc. Câteva luni mai tarziu, debitul s-a reglat și sânii și-au făcut datoria timp de doi ani fără alte incidente demne de povestit.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa