Alăptarea, cea mai bună alegere pentru copilul tău! (P)

TOTUL DESPRE MAME

  Iată de ce este alăptarea cea mai bună alegere pentru copilul tău!

  Laptele matern este o minune a naturii ce satisface în totalitate necesitățile copilului tău. În plus,  prin alăptare îi oferi copilului nutrienții esențiali unei dezvoltări armonioase.

  Pregătirea pentru alăptare

  Nu este necesară o pregătire specială a sânului pe parcursul sarcinii; corpul tău se va adapta singur. Când este posibil, permite contactul cu aerul curat și cu razele soarelui. Dacă porți sutien, acesta ar trebui să fie confecționat din materiale ce permit pielii să respire. Cel mai bine ar fi să cumperi un sutien pentru alăptare în ultima lună de sarcină. Acesta ar trebui să fie confortabil și flexibil.

  Prima alăptare

  Cei mai mulți nou născuți sunt alăptați chiar în prima oră după naștere, întrucât aceștia se nasc cu un reflex de căutare și de sugere instinctiv. În primele 20-60 de minute după naștere, acest reflex este puternic. Situația este similară și în cazul copiilor născuți prin cezariană.

  Pentru ca tu și copilul tău să formați un cuplu de succes în alăptare, este important ca nou născutul să fie hrănit în poziția potrivită încă de la început. Imediat ce vei observa că îi este foame, așază-te sau întinde-te confortabil. Dacă este necesar, sprijină-ți spatele pe o pătură sau o pernă pentru alăptare.

  Alăptarea corectă

  1. Ombilicul copilului este poziționat lângă al tău. Urechea, umerii și coapsele copilului sunt poziționate la același nivel.
  2. Ridică puțin sânul cu o mână, sfârcul ar trebui să fie poziționat opus nasului copilului. Dacă sugarul întoarce capul, atinge-i obrazul cu sfârcul și așteaptă puțin. Datorită reflexului de căutare, sugarul va întoarce instinctiv capul.
  3. Atinge-i ușor buzele cu sfârcul. Acest gest va declanșa reflexul de a deschide gura. Când gura îi va fi deschisă, adu-l ușor către tine, astfel încât sfârcul și o mare parte din aureolă să ajungă în gura sugarului – copilul va începe automat să sugă.
  4. Verifică încă o dată ca poziția ombilicului copilului să fie lângă al tău.

  Dieta în timpul alăptării

  Mămicile care alăptează au nevoie de energie și de nutrienți atât pentru ele, cât și pentru copil. Compoziția laptelui depinde de ceea ce bei și mănânci. De aceea, este important să mănânci sănătos. Bea multe lichide și în mod regulat; de exemplu, bea un pahar de apă de fiecare dată când alăptezi.

  Hrănit corespunzător de la început

  În timpul alăptării, corpul necesită un volum mai mare de lichide. Pentru a satisface această cerință, este recomandat să bei până la 2-2,5 l de lichide zilnic. Apa, sucurile diluate și ceaiurile pentru ajutarea lactației sunt o alegere bună.

  HiPP Mama Ceai Organic  (la pliculeţe)  a fost dezvoltat în colaborare cu profesioniști în domeniul îngrijirii mamei și copilului, pentru a fi corespunzător nevoilor particulare ale sfârșitului de sarcină și ale alăptării.

  HiPP Mama Ceai Organic conține plante cu proprietăți dovedite în ajutarea lactației.

  • Cu anason*, fenicul*, chimen*, lămâiță*, roiniță*;
  • Fără adaos de zaharuri, fără arome;
  • Ambalat în pliculețe sigilate pentru păstrarea savoarei;
  • Fără adaos de coloranți și conservanți.**

  *din producţie ecologică

  ** conform legii

  HiPP Mama Ceai Organic (la pliculeţe) a fost dezvoltat în colaborare cu profesioniști în domeniul îngrijirii mamei și copilului, pentru a fi corespunzător nevoilor particulare ale sfârșitului de sarcină și ale alăptării.
  HiPP Mama Ceai Organic conține plante cu proprietăți dovedite în ajutarea lactației.
  • Cu anason*, fenicul*, chimen*, lămâiță*, roiniță*;
  • Fără adaos de zaharuri, fără arome;
  • Ambalat în pliculețe sigilate pentru păstrarea savoarei;
  • Fără adaos de coloranți și conservanți.**
  *din producţie ecologică
  ** conform legii

  Citește și: Alăptarea pe înțelesul tuturot cu Dr. Jack Newman.

  Dă-ne like și pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa