9 metode prin care să creşti lactaţia

Mihaela Călin
copil alaptat

Bucurie, suferinţă, mameloane dureroase … alăptarea este o experienţă complet diferită pentru fiecare mamă şi copil. Dar îngrijorările legate de scăderea lactaţiei sunt destul de universale. Iată 9 metode inteligente, prin care să creşti lactaţia, oferite de purewow.com.

1. Alăptează frecvent

Vei auzi acest lucru din nou şi din nou, pentru că este adevărat: cu cât alăptezi mai mult, cu atât corpul tău va produce mai mult lapte (aşa funcţionează corpul femeii în această chestiune). Totul se reduce la cerere şi ofertă.

2. Goleşte-ţi sânii după fiecare alăptare

După ce bebeluşul s-a săturat, încercă să-ţi goleşti imediat sânii cu ajutorul pompei de alăptat. Acest lucru va elimina orice lapte rezidual, ajutându-te în felul acesta să obţii mai mult lapte (a se vedea nota privind cererea şi oferta de mai sus).

3. Metode prin care să creşti lactaţia. Crează-ţi un nou obicei de a scoate laptele

Nu te-ai obişnuit încă să pompezi laptele la fiecare trei ore? Atunci iniţiază un nou obicei: de fiecare dată când te afli la baie, încearcă să scoţi puţin lapte (într-o sticlă sau în chiuvetă). Chiar şi acea cantitate mică de lapte extras poate ajuta la creşterea lactaţiei.

4. Ia-ţi o vacanţă

O vacanţă pentru alăptat, adică. Pentru câteva zile spune NU rudelor şi prietenilor care vor să vină în vizită şi anulează-ţi toate angajamentele. Şi rămâi pur şi simplu în pat ca să te concentrezi asupra alăptării (frecvente), relaxării şi ataşamentului faţă de bebeluş. Uneori, doar faptul că trebuie să alăptezi sub ochii soacrei, poate fi de ajuns pentru a-ţi simţi corpul blocat.

5. Hidratează-te bine!

Poţi să bei zeci de litri de apă, căci nu-ţi vor afecta lactaţia. Dar asigură-te că bei lichide atunci când îţi este sete, pentru că alăptarea te poate deshidrata. Ţine aproape de tine o sticlă cu apă în timp ce alăptezi şi asigură-te că iei în mod regulat câte o înghiţitură.

6. Metode prin care să creşti lactaţia. Mănâncă bine

Nu este chiar la fel ca efortul depus la sala de fitness, dar alăptarea este cu siguranţă o muncă grea, motiv pentru care mulţi profesionişti recomandă un surplus de 300-500 de calorii pe zi. Notă: Caloriile suplimentare ar trebui să provină din alimente sănătoase şi nu din chips-uri.

7. Pompă cu elemente de recuzită

Poate nu ştiai, dar lactaţia este declanşată de bebeluşul tău. Atunci când goleşti sânii cu pompa, încercă să te uiţi la o fotografie cu copilul lui sau să-i adulmeci mirosul dintr-o păturică a lui.

8. Gustări cu fenicul

O mulţime de alimente sunt denumite galactagoge (substanţe care măresc lactaţia), dar nu există multe studii care să sprijine aceste revendicări. Cu toate acestea, există unele cercetări care sugerează că feniculul poate creşte într-adevăr lactaţia, aşa că încercă să savurezi un ceai de fenicul. Hei, nu poate face rău, nu?

9. Metode prin care să creşti lactaţia. Apelează la un expert

Dacă te afli într-o situaţie dificilă şi ai probleme cu alăptarea, adresează-te unui consultant în lactaţie. Un expert îţi poate oferi soluţii constructive, cum ar fi tehnici şi poziţii diferite.

Despre consultații în lactație și rolul lor am scris AICI

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa