articol susținut de

De ce să alegi să naști la un spital privat multidisciplinar?

Când vine momentul să alegi maternitatea potrivită, siguranța trebuie să fie pe primul loc. Atât siguranța ta, cât și cea a micuțului tău.

Theodora Fintescu, redactor
Nou născuții sunt imprevizibili și e important ca, în perioada petrecută în maternitate, să fie îngrijiți de personal empatic și bine pregătit. Sursa FOTO: Sanador

Trăiești cea mai emoționantă perioadă din viața ta: vei deveni mămică! Dincolo de bucuria care te copleșește clipă de clipă, cu gândul la prima întâlnire cu micuțul tău, se ascund și multe întrebări, poate chiar neliniște, mai ales dacă ești la prima sarcină: Cum va decurge nașterea? Ce medic și ce maternitate să alegi?

Nu-ți poate oferi nimeni un răspuns la aceste întrebări, dar îți recomandăm să ții cont de mai multe aspecte. În primul rând, e bine să ai în vedere situațiile neprevăzute care ar putea să apară în timpul sarcinii, al nașterii sau la scurt timp după aceea. În aceste cazuri, experiența personalului medical și dotările maternității sunt esențiale pentru siguranța ta și a bebelușului. O maternitate privată care face parte dintr-un spital multidisciplinar îți oferă acces la servicii medicale performante și complete, indiferent de ce servicii medicale neașteptate tu sau micuțul tău ați putea avea nevoie.

De ce ai nevoie pentru a naște în siguranță?

Când vine momentul să alegi maternitatea potrivită, siguranța trebuie să fie pe primul loc. Atât siguranța ta, cât și cea a micuțului tău. Este important să fii monitorizată constant de o moașă cu experiență și să fii consultată periodic de un medic competent și empatic, care să se asigure că travaliul decurge firesc și să descopere din timp eventuale probleme, ca să poată interveni rapid. De asemenea, trebuie să te asiguri că la maternitatea pe care o vei alege sunt luate toate măsurile necesare pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale.

Îți dorim să ai parte de o naștere cât mai ușoară și fără probleme, dar, dacă totuși apar unele complicații, este esențial să ai alături de tine o echipă medicală experimentată, pregătită să intervină pentru rezolvarea promptă a oricăror situații. Atunci când nașterea naturală nu poate avea loc în siguranță, maternitatea trebuie să dispună de un bloc operator performant și de o secție de terapie intensivă unde să te poți recupera cât mai repede după nașterea prin cezariană.

Maternitatea SANADOR, parte a unui spital privat multidisciplinar, îți oferă posibilitatea alegerii unui pachet de naștere personalizat, adaptat în funcție de dorințele și nevoile tale. Spitalul Clinic SANADOR, unde funcționează maternitatea, dispune de un Compartiment de Primiri Urgențe, singurul din sistemul medical privat din România, unde poți primi cele mai bune îngrijiri în cazul unor situații care necesită ajutor medical rapid și calificat, la orice oră din zi și din noapte.

De asemenea, la Spitalul Clinic SANADOR funcționează o secție performantă de terapie intensivă, formată din trei departamente separate, specializate – Anestezie și terapie intensivă pentru adulți, Anestezie și terapie intensivă pentru chirurgia cardiovasculară și Anestezie și terapie intensivă pentru nou-născuți. Aceasta din urmă este dotată cu incubatoare și ventilatoare de ultimă generație, dar și cu alte echipamente medicale specifice, esențiale pentru stabilizarea micuților care vin pe lume prematur sau cu diferite probleme de sănătate.

Prezența permanentă în maternitate a unei echipe specializate în anestezie și terapie intensivă este o garanție că vei putea beneficia de un bun control al durerii în timpul nașterii, prin anestezie epidurală, dacă nu există contraindicații, care vor fi stabilite în urma unui consult preanestezic complet. Epidurala poate fi recomandată atât în cazul nașterii naturale, cât și pentru nașterea prin cezariană.

Cum alegi maternitatea potrivită?

Ca să transformi nașterea într-o amintire de neuitat, ai nevoie nu doar de siguranță, ci și de confort și de stabilirea unei relații cât mai apropiate cu micuțul tău, încă din primele clipe. Implicarea personalului medical este foarte importantă pentru ca totul să decurgă în cele mai bune condiții, de la internarea în spital, pentru control, analize și ultima ecografie de sarcină, până la momentul externării. De aceea, te sfătuim să alegi un medic în care ai încredere și o echipă medicală cu multă experiență, care știe ce are de făcut pas cu pas, pentru a fi mereu alături de tine.

Știm cu câtă nerăbdare aștepți să-ți strângi pentru prima dată la piept bebelușul, de aceea este bine să alegi o maternitate care îți asigură posibilitatea cazării într-o rezervă cu sistem rooming-in, pentru a fi permanent alături de copilașul tău. În acest fel, vei învăța mult mai repede cum să ai grijă de el, îl vei putea alăpta oricând va avea nevoie, iar legătura puternică dintre voi se va forma chiar din prima clipă. Dacă ai nevoie de ajutor, mai ales pentru alăptare, vei primi consiliere și toate informațiile necesare, inclusiv pompe de sân, dacă va fi necesar, astfel încât primele zile pe care le vei petrece alături de puiul tău să fie cât mai ușoare și mai plăcute.

La Maternitatea SANADOR, poți alege cazare în rezerve single sau duble, cu sistem rooming-in. Astfel, indiferent dacă vei naște natural sau prin cezariană, vei putea fi de la bun început alături de micuțul tău, pentru a-l îngriji și alăpta la cerere. Bebelușul tău se va bucura de cele mai bune îngriji medicale din partea echipei Secției de Neonatologie. Imediat după naștere, el va beneficia de o evaluare medicală completă, va fi consultat, vaccinat și testat pentru screening postnatal auditiv și metabolic, iar dacă va fi necesar, va fi supus și altor analize și investigații amănunțite, cum sunt ecografia cardiacă, ecografia abdominală sau cea transfontanelară. În funcție de diagnostic, nou-născutul va primi tratamentul potrivit și va avea acces inclusiv la proceduri de recuperare medicală sau kinetoterapie.

Micuții care vin pe lume la maternitatea SANADOR beneficiază de consulturi interdisciplinare, prin urmare bebelușul tău va fi examinat mai întâi de un medic neonatolog, apoi, în funcție de recomandarea acestuia, poate fi evaluat și de un ortoped pediatru, de un neurolog pediatru sau de un oftalmolog pediatru. În acest fel, pot fi descoperite și tratate din timp eventualele probleme existente, iar complicațiile pot fi prevenite.

Ce beneficii oferă maternitatea unui spital privat multidisciplinar?

Un spital privat multidisciplinar dispune de echipe medicale cu diferite specializări, care asigură linii de gardă 24 de ore din 24, astfel încât orice situație neprevăzută să poată fi rezolvată rapid și în siguranță. Anumite complicații care pot să apară în timpul sarcinii, cum sunt eclampsia sau placenta praevia, nu pot fi gestionate corect decât într-un spital care dispune de tot ce este nevoie pentru intervenții de urgență – bloc operator performant, Secție de Terapie Intensivă adulți și neonatală. Prin urmare, dacă ai fost diagnosticată cu aceste probleme, trebuie să pui siguranța ta și a micuțului tău pe primul loc și să alegi nașterea la un spital care îți poate oferi servicii complete.

De asemenea, dacă suferi de anumite afecțiuni cronice, care se pot agrava în timpul sarcinii sau în momentul nașterii, cum sunt bolile cardiovasculare sau diabetul zaharat, este important să beneficiezi de o supraveghere mult mai atentă a sarcinii și a nașterii. De la consultul prenatal și preanestezic complet, până la consilierea psihologică pentru prevenirea depresiei post-partum și primele sfaturi despre alăptare și îngrijirea copilului, vei beneficia de servicii medicale integrate, pentru o naștere de nota 10.

La Spitalul Clinic SANADOR, ai acces la toate consultațiile, investigațiile și procedurile medicale performante disponibile într-un spital multidisciplinar, oferite de un personal medical profesionist, mereu alături de tine – medici neonatologici și asistente medicale cu experiență și supraspecializare în terapie intensivă neonatală, secție de neonatologie modernă, bloc de nașteri cu săli moderne, aseptice, Compartiment de primiri urgențe cu 21 linii de gardă nonstop și flotă proprie de ambulanțe, astfel încât să ajungi în siguranță la spital, cât mai repede posibil, și să primești cele mai bune îngrijiri prespitalicești. Alege să naști în siguranță, pentru ca micuțul tău să aibă parte de tot ce este mai bun încă din primele clipe!

Te-ar mai putea interesa