Centrul FIV SANADOR este locul în care multe femei și-au împlinit visul de a deveni mame. Unul dintre cele mai frumoase momente din viața de familie este venirea pe lume a copilului. Cu toate acestea, pentru mulți parteneri visul de a deveni părinți poate fi o luptă dificilă. Neputința de a obține o sarcină poate genera o serie de sentimente și trăiri psiho-emoționale puternice, de la dezamăgire, tristețe până la frustrare, însă este important de știut că există soluții.
Cauzele apariției problemelor de fertilitate sunt multiple, de la stil de viață până la diferite afecțiuni. Una dintre cele mai întâlnite probleme în rândul femeilor de vârstă fertilă, care întârzie apariția unei sarcini, este endometrioza. Aceasta se manifestă prin dureri intense în zona pelvină, mai ales, în perioada menstruației sau în timpul contactului sexual, sângerări vaginale anormale, menstruație neregulată, greață, balonare.
Ce este endometrioza?
Endometrioza este o boală ginecologică, caracterizată prin creșterea anormală, în afara uterului, a unui țesut asemănător învelișului uterin (endometru). De regulă, endometrioza afectează ovarele, trompele uterine, colul uterin, vaginul, însă poate apărea și pe vezica urinară, intestine sau alte organe. Nu se cunosc încă concret cauzele care duc la apariția endometriozei, însă stilul de viață și factorii genetici pot influența dezvoltarea acestei boli care poate provoca multiple complicații, inclusiv infertilitate.
De multe ori, pacientele cu endometrioză nici nu știu că suferă de această boală, fiind diagnosticate întâmplător. Semnele și simptomele sunt nespecifice și pot varia ca intensitate, fapt care face ca afecțiunea să fie deseori confundată cu alte boli, cum ar fi, de exemplu, boala inflamatorie pelvină.
Controalele de ginecologie periodice contribuie la stabilirea unui diagnostic corect și chiar a depistării afecțiunii în faze incipiente. Pe lângă anamneză și examen clinic, medicul poate recomanda efectuarea unei ecografii transvaginale, pentru evaluarea endometrului, ovarelor, uterului și trompelor uterine, dar și alte investigații diagnostice mai complexe, dacă este necesar.
Povestea Mihaelei
Mihaela este una dintre femeile care s-a confruntat cu imposibilitatea de a obține o sarcină pe cale naturală. După multiple încercări, femeia a decis să meargă la un control medical pentru a afla cauza problemei și cum își poate îndeplini visul cât mai repede. Mihaela a ales să vină la Conf. Dr. Nicolae Poiană, medic primar obstetrică-ginecologie și coordonatorul Centrului FIV SANADOR.
Auzise cât de respectat este ca medic și mai ales de pregătirea sa profesională, astfel că i-a câștigat încrederea imediat, chiar de la prima întâlnire. După câteva investigații medicale specifice, Conf. Dr. Nicolae Poiană i-a pus pacientei diagnosticul de endometrioză și miom uterin. Ambele afecțiuni au fost rezolvate cu succes print-o intervenție chirurgicală foarte delicată, realizată de Conf. Dr. Nicolae Poiană.
După intervenția chirurgicală, pentru Mihaela a urmat o perioadă de recuperare. Iar după o evaluare ulterioară, Conf. Dr. Nicolae Poiană i-a indicat pacientei efectuarea unei proceduri de fertilizare in vitro (FIV), ca singură posibilitate de a obține o sarcină și de a-și vedea visul împlinit.
Ce este fertilizarea in vitro
Fertilizarea in vitro (FIV) este, în prezent, cea mai modernă și eficientă metodă de reproducere umană asistată medical. Aceasta implică recoltarea și fertilizarea artificială a ovulelor în laborator și implantarea embrionilor astfel obținuți în uterul pacientei. FIV este o metodă extrem de complexă și presupune mai multe etape, de aceea indicația pentru o astfel de procedură trebuie foarte bine stabilită și documentată de medicul specializat în reproducere umană asistată medical (RUAM) prin analize și investigații pentru FIV .
Fertilizarea in vitro este sigură și eficientă și a adus bucurie multor cupluri care își doreau un copil. Aceasta este recomandată atunci când sarcina nu s-a obținut în mod natural după 1 an de contact sexual neprotejat sau după șase luni, în cazul femeilor care au peste 35 de ani. De asemenea, aceasta poate fi indicată și atunci când alte tratamente, precum stimularea ovariană și inseminarea artificială, nu au dat rezultate.
Pe lângă endometrioză, fertilizarea in vitro poate fi recomandată și în cazul unor probleme de fertilitate cauzate de alte afecțiuni, cum ar fi, de exemplu, blocajele trompelor uterine, infertilitate inexplicabilă, în probleme de ovulație, anomalii genetice, calitate scăzută a spermatozoizilor, dacă alte metode de tratament nu au dat rezultate.
Centrul FIV SANADOR furnizează servicii medicale de reproducere umană asistată la cele mai înalte standarde de excelență
Este foarte important de știut că tratamentul infertilității este unul personalizat, adaptat fiecărui cuplu în parte, în funcție de problemele cu care se confruntă. De aceea, pentru cel mai potrivit tip de tratament și pentru a crește considerabil șansele de a obține o sarcină, consultul la medicul specializat în reproducere umană asistată medical este esențial. La Centrul FIV SANADOR, cuplurile care își doresc un copil beneficiază de consultații de specialitate și consiliere pentru alegerea celei mai bune variante.
Centrul FIV SANADOR furnizează servicii medicale de reproducere umană asistată la cele mai înalte standarde de excelență, activitatea de aici desfășurându-se în acord cu protocoale și proceduri de ultimă oră, de o echipă medicală empatică, dedicată și cu o vastă experiență.
Centru FIV SANADOR funcționează atât în regim ambulatoriu, cât și de spitalizare de zi. Este foarte important de știut că există mai multe tipuri de proceduri FIV, iar alegerea îi aparține pacientei, la recomandarea medicului specialist RUAM care va coordona ciclul de fertilizare in vitro.
Pe durata procesului FIV, domnul Conf. Dr. Poiană a fost alături de noi atât din punct de vedere medical, cât și personal, ghidându-ne cu sfaturi și recomandări care ne-au ajutat să trecem mai ușor peste această perioadă. La oricare interacțiune cu dumnealui ne-a insuflat încredere și calm, prin maniera caldă și răbdătoare în care ne-a explicat și a performat întreg actul medical. Deși șansele de succes în cazul nostru erau reduse, domnul Conf. Poiană a reușit imposibilul, aducând o nouă perspectivă familiei noastre. Sarcina nu a fost nici ea lipsită de provocări, unul dintre diagnostice fiind cel de trombofilie. Domnul Conf. Poiană, cu un profesionalism desăvârșit, ne-a ghidat pe parcursul lunilor de sarcină, asigurând în acest fel un parcurs normal și sănătos atât pentru mine, cât și pentru copil.
Mihaela
În prezent, Mihaela se bucură de sarcină sub atenta monitorizare a Conf. Dr. Nicolae Poiană și așteaptă cu mari emoții întâlnirea cu bebelușul. Pentru că își dorește o naștere în condiții de maximă siguranță, pacienta a ales să își aducă copilul pe lume la Maternitatea SANADOR.
„Ca orice viitoare mamă am emoții, dar niciuna dintre ele nu este legată de nașterea propriu-zisă, pentru că știu că alături de mine este un medic dedicat și devotat, alături de care am trecut peste obstacole care pe majoritatea i-ar fi descurajat”, spune Mihaela.
Maternitatea SANADOR, alegerea sigură din primul moment
Fiecare naștere este unică, iar alegerea maternității este foarte importantă. Pacientele care aleg să nască la Maternitatea SANADOR sunt atent monitorizate de medici, asistente și moașe cu experiență, care sunt alături de gravide în fiecare etapă a acestui proces, pentru a le susține și pentru a se asigura că nașterea va decurge în cele mai bune condiții, iar bebelușul vine sănătos pe lume.
La Maternitatea SANADOR, viitoarele mame au acces la o monitorizare completă a sarcinii, care implică atât consultații de obstetrică-ginecologie, cât și analize de laborator, ecografii de sarcină, dar și alte investigații specifice.
Bebelușii beneficiază de cele mai bune îngrijiri medicale în Secția de Neonatologie din Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din București, având acces la consulturi multidisciplinare, precum și la screening auditiv și metabolic extins.
De asemenea, bebelușii născuți prematur sau cu diferite probleme de sănătate sunt îngrijiți în Secția de Terapie Intensivă neonatală, dotată cu aparatură modernă, ultraperformantă, care să susțină funcțiile vitale ale nou-născuților și să le faciliteze adaptarea la viața extrauterină.
Pe de altă parte, în cazul unor complicații neprevăzute ce pot apărea în timpul sarcinii sau al nașterii, gravida beneficiază de o abordare multidisciplinară, în funcție de caz, astfel încât viața acesteia și a bebelușului să nu fie puse în pericol.