Cultivarea stimei de sine la copii

TOTUL DESPRE MAME

Copiii cu stimă de sine ridicată își cunosc propria valoare, punctele forte, dar își acceptă și vulnerabilitățile. În schimb, copiii cu stimă de sine scăzută spun adesea „nu pot”, ei transformă orice situație dificilă de viață într-o sursă de anxietate, au stări emoționale negative și găsesc cu greu soluții la problemele cu care se confruntă. Diana Stănculeanu, psihoterapeut din partea organizației Salvați Copiii, ne spune că noi, părinții, avem un cuvânt important de spus în cultivarea stimei de sine la copii. De felul în care comunicăm cu cei mici și de felul în care ne comportăm cu ei depinde ce fel de adulți vor deveni: cu stimă de sine ridicată sau cu stimă de sine scăzută.

 

Diana Stănculeanu, psihoterapeut, ne dă sfaturi pentru cultivarea stimei de sine la copii

Psihoterapeutul Diana Stănculeanu ne spune cum putem contribui la cultivarea stimei de sine la copii: trebuie să le dedicăm timp și atenție, să le acceptăm emoțiile, fie ele și negative, să le cerem părerea celor mici atunci când luăm decizii care îi privesc, să nu îi comparăm cu alți copii și să îi sprijim atunci când au un eșec. Copiii noștri vor deveni adulți cu stimă de sine ridicată dacă vor primi de la noi iubire necondiționată, mai spune Diana Stănculeanu.

 

Citiți un interviu amplu cu psihoterapeutul Diana Stănculeanu pe tema stimei de sine la copii și aflați ce legătură există între stima de sine a celor mici și relația cu părinții lor de la psihologul Aleth Naquet, formator în metoda ESPERE.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa