articol susținut de

Când este indicată fertilizarea in vitro și cum trebuie monitorizată sarcina obținută prin FIV?

O sarcină obținută prin fertilizare in vitro este considerată o sarcină cu risc, de aceea trebuie să fie urmărită cu mai mare atenție decât una obținută pe cale naturală.

Theodora Fintescu, redactor
FIV la Sanador
La Centrul FIV SANADOR, pacientele beneficiază de servicii medicale integrate pentru reproducere umană asistată. Atunci când specialistul recomandă fertilizarea in vitro, cuplurile au acces la toate procedurile disponibile, în funcție de indicația stabilită, astfel încât șansele obținerii unei sarcini să fie cât mai mari. FOTO: Sanador

Bucuria de a-și ține în brațe micuțul pare un vis imposibil pentru cuplurile care nu pot obține o sarcină pe cale naturală, dar, din fericire, în prezent există soluții la care acestea pot apela. Fertilizarea in vitro, cea mai avansată metodă de reproducere umană asistată, poate transforma în realitate acest vis frumos. Pentru ca totul să decurgă cât mai bine, fără surprize neplăcute, este important ca o sarcină obținută prin fertilizare in vitro să fie atent monitorizată, iar nașterea să aibă loc în deplină siguranță.

SANADOR asigură pacientelor servicii medicale complete de reproducere umană asistată, la Centrul FIV SANADOR, analize și investigații complete în timpul sarcinii și naștere în cele mai bune condiții de siguranță și confort la Maternitatea SANADOR, parte a celui mai mare spital privat multidisciplinar din țară.

Când este indicată fertilizarea in vitro?

Fertilizarea in vitro poate fi recomandată de un medic ginecolog supraspecializat în reproducere umană asistată atunci când sarcina nu a putut fi obținută după un an de contact sexual neprotejat sau după 6 luni, dacă partenera are peste 35 de ani, iar alte metode nu au dat rezultate.

Este foarte important ca un cuplu care își dorește să urmeze o procedură de fertilizare in vitro să se adreseze unui specialist cu experiență în acest domeniu. Comunicarea cu medicul este esențială, la fel și întocmirea dosarului medical, care trebuie să includă rezultatele analizelor și investigațiilor efectuate de ambii parteneri. În funcție de acestea, specialistul poate estima șansele de succes și poate stabili și tipul potrivit de procedură FIV, deoarece abordarea trebuie să fie una personalizată.

Astfel, în caz de infertilitate masculină severă, medicul poate recomanda o procedură FIV cu ICSI, care implică alegerea unui singur spermatozoid, de cea mai bună calitate, și injectarea lui în citoplasma ovulului, pentru a facilita astfel fecundarea. Alteori, poate fi necesară folosirea de spermatozoizi donați, dacă analizele partenerului indică lipsa unora viabili.

De asemenea, dacă pacienta este diagnosticată cu infertilitate severă și nu poate obține ovule de calitate prin tratamentele specifice urmate, medicul poate recomanda o procedură FIV cu ovocite donate. Prin urmare, există mai multe soluții posibile, specialistul urmând să aleagă cea mai potrivită procedură pentru fiecare cuplu în parte.

La Centrul FIV SANADOR, pacientele beneficiază de servicii medicale integrate pentru reproducere umană asistată, de consultații asigurate de medici empatici și foarte experimentați și de toate analizele și investigațiile necesare. Atunci când specialistul recomandă fertilizarea in vitro, cuplurile au acces la toate procedurile disponibile, în funcție de indicația stabilită, astfel încât șansele obținerii unei sarcini să fie cât mai mari.

Monitorizarea unei sarcini obținute prin FIV

O sarcină obținută prin fertilizare in vitro este considerată o sarcină cu risc, de aceea trebuie să fie urmărită cu mai mare atenție decât una obținută pe cale naturală. În funcție de recomandarea medicului obstetrician, viitoarea mămică poate fi chemată mai des la consultații și poate fi îndemnată să facă o serie de analize și investigații suplimentare. Și de această dată, comunicarea dintre medic și pacientă este de o importanță crucială, la fel și încrederea în sfaturile acestuia, pentru că numai în acest fel pot fi prevenite sau identificate și rezolvate din timp posibile complicații.

SANADOR asigură pacientelor care au obținut o sarcină prin proceduri de reproducere umană asistată toate analizele și investigațiile necesare pentru o monitorizare corectă. De la analize de laborator și ecografii în sarcină deosebit de performante, inclusiv morfologie fetală, care arată în detaliu dezvoltarea fătului, până la proceduri minim invazive, cum sunt amniocenteza sau biopsia de vilozități coriale, toate aceste servicii medicale de top sunt disponibile pentru viitoarele mămici care aleg să-și monitorizeze sarcina la SANADOR.

Atunci când medicul consideră necesar, poate recomanda administrarea unor tratamente specifice în timpul sarcinii, care să protejeze atât fătul, cât și viitoarea mămică, și să prevină complicațiile. În cazul în care nașterea pe cale naturală ar implica anumite riscuri, medicul poate indica nașterea prin cezariană. Dacă este necesară internarea pacientei în spital, pentru supraveghere permanentă, Spitalul Clinic SANADOR asigură cele mai bune îngrijiri de specialitate. Fiind cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară, Spitalul Clinic SANADOR dispune de toate dotările necesare și de o echipă experimentată, care poate gestiona cu succes chiar și cele mai dificile situații.

Nașterea în siguranță, la Maternitatea SANADOR

Grija deplină pentru siguranța pacientei și a micuțului său continuă cu pregătirea și asistarea nașterii. Indiferent dacă viitoarea mămică va naște natural sau prin cezariană, este necesar un consult preanestezic complet, efectuarea unor analize de sânge și a ultimei ecografii de sarcină. În acest fel, medicul se va asigura că totul este în regulă și nașterea poate avea loc în cele mai bune condiții, iar dacă observă anumite probleme, poate lua toate măsurile necesare pentru a interveni.

Uneori, o sarcină obținută prin fertilizare in vitro este una gemelară, cu risc de naștere prematură, iar în acest caz pacienta trebuie să aleagă o maternitate care dispune de o secție de terapie intensivă neonatală, unde micuții pot primi îngrijiri de specialitate. Spitalul Clinic SANADOR deține o secție performantă de terapie intensivă, cu compartiment dedicat nou-născuților prematuri sau cu probleme de sănătate. În acest fel, bebelușii care vin pe lume la Maternitatea SANADOR beneficiază de îngrijiri avansate, fiind monitorizați permanent de un personal medical experimentat, cu o deosebită pregătire profesională.

La Spitalul Clinic SANADOR, nașterea prin cezariană se desfășoară în deplină siguranță, într-unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii din țară. Echipa medicală poate gestiona cu succes inclusiv situațiile în care este necesară o cezariană de urgență, în caz de suferință fetală sau când viitoarea mămică prezintă complicații severe, precum placenta praevia sau eclampsie. În plus, pacientele care aleg nașterea la SANADOR beneficiază de consulturi multidisciplinare, dacă este necesar, pentru managementul eficient al unor afecțiuni cronice, precum diabetul zaharat sau bolile cardiovasculare, care se pot agrava în timpul sarcinii sau care pot pune în pericol evoluția fătului.

Atunci când este necesară o intervenție medicală de urgență, pacientele însărcinate se pot adresa pentru evaluare promptă și tratament eficient la Compartimentul de Primiri Urgențe SANADOR, singurul din sistemul medical privat. Spitalul Clinic SANADOR deține inclusiv un Serviciu de Ambulanță cu flotă proprie de autospeciale și dispecerat dedicat, pentru viitoarele mămici care necesită asistență medicală prespitalicească de urgență și transport specializat la spital.

Te-ar mai putea interesa