Alegeri vestimentare inspirate

TOTUL DESPRE MAME

7 idei de shopping pentru garderoba gravidelor

Era o vreme în care gravidele se îmbrăcau à la longue fie cu un sarafan „retro” cu croială trapezoidală, din cel mai gros raiat posibil, fie cu un palton tip pâlnie care nu făcea altceva decât să le transforme într-un neinspirat luptător de sumo. Din fericire, acele timpuri de tristă inspiraţie stilistică au apus, iar varietatea magazinelor existente în România ne permite o abordare vestimentară mult mai creativă a perioadei de sarcină. Dacă, totuşi, ai în dulap astfel de haine, oferite cu drag de alte mămici, fă, la rândul tău, o fapta bună şi dă-le pe toate mai departe, fără regrete, şi îndreaptă-ţi atenţia către piese moderne şi chic, care te fac să te simţi bine în această etapă formidabilă a vieţii tale.

1. Pantaloni. În fruntea listei de cumpărături ar trebui să se regăsească pantalonii. Deşi la începutul sarcinii mai poţi păcăli corpul care se modifică după bunul plac cu perechile de pantaloni pe care îi ai deja în dulap şi care pot fi încă îmbrăcaţi, mai ales dacă au talie joasă sau sunt cu boyfriend-cut, ulterior va trebui să îţi achiziţionezi măcar două perechi de pantaloni, jeanşi sau pantaloni clasici, cu talie reglabilă sau cu bandă din jerseu moale în zona abdomenului.

2. Rochii lejere. Mai pune pe listă şi rochiile din materiale fluide, care ne oferă lejeritate şi sunt suficient de versatile încât să poată fi combinate cu brio cu alte piese şi accesorii, iar look-ul final să fie unul extrem de simpatic.

3. Pantofi și genți. Tot pentru un moral bun sunt eficiente noi achiziţii în domeniul genţilor şi al încălţămintei, care pot revitaliza un outfit simplu, alcătuit din piese basic, cu linii cât mai curate. Şi când vorbim de revitalizare, nu ne referim doar la crearea unei ţinute armonioase, cu accente cromatice sau de textură diferite de restul hainelor, ci şi la un grad sporit de confort, necesar în majoritatea lunilor de sarcină. O geantă potrivită ca mărime nu ne va incomoda prea mult şi nu va fi o povară de care de-abia aşteptăm să scăpăm la birou sau acasă, iar un pantof bine ales, cu talpă plată sau cu un toc comod (da, şi gravidele pot purta tocuri!) face minuni pentru zilele în care suntem mai active decât de obicei.

4. Imprimeuri. O altă metodă ingenioasă de a jongla cu proporţiile este mixul de imprimeuri. Dacă, din nefericire, am luat câteva kilograme bune care s-au depus exact unde nu am fi dorit, putem pune mai mult accent pe zonele mai puţin proeminente prin articole vestimentare cu un imprimeu uşor remarcabil, şi aşa minimalizăm vizual celelalte părţi ale corpului de care nu suntem chiar atât de mândre în această perioadă. Avem liber la a cumpăra piese în dungi, cu buline sau cu imprimeu etnic sau floral.

5. Materiale antitranspirație. În afara creşterii în greutate şi o transpiraţie mai abundenţă decât în mod normal, provocată de hormoni nărăvaşi, poate să ne dea bătăi de cap. Ca soluţie de temperare a acesteia sunt hainele din bumbac, in sau mătase, ori, dacă ne prinde anotimpul friguros cu bebe la purtător, cele din lână.

6. Lenjerie. La rândul său, lenjeria intimă este deosebit de importantă şi ar trebui să nu fie deloc neglijată în timpul sarcinii. Renunţă la articole sintetice, care pot crea iritaţii sau alergii şi cumpără lenjerie confecţionată din fibre naturale. Poţi, fără teamă, să păstrezi pentru zile mai bune apetisantele sutiene push-up şi să îţi îndrepţi atentia spre alte modele feminine şi comode, cu detalii fine precum dantela, care susţin cu fermitate bustul.

7. Haine reciclate. Dacă bugetul nu îţi permite, totuşi, să te întinzi mai mult decât o va face chiar burtica din dotare, atunci scotoceşte temeinic prin dulap să vezi ce se poate adapta noilor tale forme. Îţi vor fi de un real ajutor rochiile şi bluzele care au croială baby-doll şi ale căror mâneci nu sunt foarte ample. Această formă este foarte confortabilă pentru zona burţii şi te va scoate din impas până la finalul sarcinii, fiind suficient de încăpătoare pentru a adăposti bebeluşul aflat în continuă creştere, dar şi pentru a masca, după naştere, cele câteva kilograme care se încăpăţânează să rămână în zona abdomenului. Utile sunt şi hainele cu un grad mai mic sau mai mare de elasticitate, care se adaptează şi ele schimbărilor de dimensiune prin care trecem. Tocmai de aceea trebuie să le aducem mulţumiri angajaţilor celebrei fabrici DuPont, care au inventat elastanul şi au reuşit să ne facă să ne simţim bine îmbrăcând haine care nu ne strâng şi nu ne incomodează şi pe care le apreciem mai mult acum, când suntem însărcinate.

După atâtea ponturi nu îmi rămâne decât să va doresc shopping plăcut şi chibzuit şi să va pregătiţi pentru sesiunile şi mai straşnice de cumpărături în doi ce vor urma!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa