Orez cu lapte si banane
Ingrediente:
• 80 g de orez cu bob mare
• 500 ml de lapte
• 40 g de unt
• 2 banane coapte
• ½ esenta de vanilie
• Coaja unei portocale
• 60-70 g de zahar tos
• Un varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Puneti orezul cu putina apa si sarea la fiert, apoi adaugati laptele si esenta de vanilie. Fierbeti orezul la temperature joasa, timp de 30-35 de minute, adaugand spre sfarsit coaja de portocala rasa si chiar in ultimul moment zaharul, pentru a preveni lipirea acestuia de fundul vasului.
Taiati portocala in felii si incingeti untul intr-o tigaie cu marginile inalte, adaugand restul de zahar. Dupa ce zaharul s-a dizolvat si a capatat culoare aurie, adaugati feliile de banana si acoperiti-le pe toate partile cu unt dulce.
Servit acest orez cu lapte in boluri mici sau pahare largi cu feliile de banana dulci deasupra.