Cum să cumperi jucării sigure pentru copii

TOTUL DESPRE MAME

8 sfaturi pentru Moș Crăciun 

 

Da, știm, copiii sunt extraordinar de fericiți atunci când primesc jucării și se distrează incredibil de bine jucându-se. Dar este important să ţinem seama de faptul că siguranţa ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc atunci când alegem o jucărie pentru un copil.

Anual, mii de copii se rănesc în timp ce se joacă. Așadar, dragă Moșule, citeşte acest articol pentru a afla la ce anume trebuie să fii atent atunci când cumperi jucării. Părinții pot găsi câteva idei simple pentru a preveni accidentele.

 

Să prevenim accidentele!

Majoritatea accidentelor sau rănilor provocate de jucării sunt tăieturi minore, zgârieturi şi vânătăi. Cu toate acestea, nu este exclus să se producă şi accidente grave sau chiar fatale. Acestea se pot întâmpla atunci când jucăriile sunt periculoase sau folosite în mod greşit.

 

8 sfaturi utile pentru Moș Crăciun

Iată 8 sfaturi care să te ajute să alegi jucării sigure:

  1. Citeşte eticheta. Etichetele de avertizare oferă informaţii importante despre cum se foloseşte o jucărie şi care sunt vârstele potrivite pentru copii. Asigură-te că îi arăţi copilului cum să foloseşte corect o jucărie.
  2. Alege dimensiunile mari. Asigură-te că toate jucăriile şi părţile lor componente sunt mai mari decât gura copilului, pentru a preveni sufocarea.
  3. Evită jucăriile care aruncă cu obiecte în aer. Pot provoca leziuni oculare grave sau sufocare.
  4. Evită jucăriile care produc zgomote pentru a preveni deteriorarea auzului copilului.
  5. Uită-te după jucării de pluş bine făcute. Asigură-te că toate piesele sunt bine strânse, iar cusăturile şi marginile sunt sigure. Ar trebui să fie, de asemenea, uşor de spălat la maşină. Scoate orice panglici pentru a evita strangularea. Evită jucăriile care au accesorii mici sau sunt umplute cu nisip, întrucât pot provoca sufocare sau pot fi înghiţite.
  6. Cumpăra jucării din plastic solid. Jucării din plastic subţire se pot rupe cu uşurinţă.
  7. Evită jucăriile făcute cu materiale care pot provoca intoxicaţii. Asigură-te că pe etichetă spune că jucăria nu este toxică.
  8. Evită kiturile şi seturile cu substanţe chimice pentru orice copil mai mic de 12 ani. Ele pot provoca incendii sau explozii şi pot conţine substanţe chimice periculoase. Asigură-te că micuţul ştie cum să se joace în condiţii de siguranţă cu aceste tipuri de jucării.

 

Idei de cadouri în funcţie de vârstă

Recomandările de vârstă pot fi de mare ajutor, întrucât oferă instrucţiuni vizavi de:

  • Siguranţa unei jucării (spre exemplu, dacă prezintă risc de sufocare).
  • Abilitatea unui copil de a se juca cu o jucărie.
  • Abilitatea copilului de a înţelege cum să se joace.
  • Nevoile şi interesele copilului, în funcţie de gradul său de dezvoltare.

 

Unul din obiectivele etichetelor care precizează vârsta la care ar trebui folosită o jucărie este de a proteja consumatorii şi familiile lor de pericole. Acestea reprezintă varii reguli de siguranţă şi minimizează riscul accidentelor. Jucăriile sunt categorisite din numeroase motive – pot fi folosite greşit, pot fi nesigure pentru anumite categorii de vârste, pot provoca incendii şi alte probleme.

 

Sfat pentru părinți

Dacă crezi că micuţul tău a fost expus la o jucărie toxică sau periculoasă, întreabă-ţi medicul ce ar trebui făcut. Ar putea fi nevoie să îi faci o analiză de sânge dacă a fost expus la o piesă din plumb.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa